Moscova amendează Google pentru că nu şterge videoclipuri despre relaţiile LGBT

Potrivit autorităţilor ruse, gigantul ar încălca legea care interzice „promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale”, în condiţiile în care legea adoptată de Putin în decembrie a fost respinsă de Curtea de la Strasbourg.

463 afișări
Imaginea articolului Moscova amendează Google pentru că nu şterge videoclipuri despre relaţiile LGBT

Moscova amendează Google pentru că nu şterge videoclipuri despre relaţiile LGBT

Un tribunal din Moscova a amendat Google cu trei milioane de ruble (circa 36.000 de euro) pentru că nu a şters două videoclipuri de pe web care, potrivit autorităţilor ruse, ar încălca infama lege care interzice „promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale”.

În decembrie, Putin semnase o lege care interzice „promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale” chiar şi în rândul adulţilor, dar, potrivit multor observatori, aceasta extinde legea care interzice promovarea „atitudinilor” sexuale netradiţionale în rândul minorilor.

Este vorba despre o regulă care face posibilă imposibilă orice demonstraţie publică în apărarea drepturilor minorităţilor sexuale şi care a fost respinsă de Curtea de la Strasbourg pentru că este discriminatorie şi pentru că aduce atingere dreptului la libertatea de exprimare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici