Motivarea instanţei în cazul Piedone: Comunitatea, singura în măsură să sancţioneze candidatul. Reprezentanţii „Colectiv pentru Viitor”: Apropiaţii noştri au murit degeaba

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au motivat decizia prin care s-a respins contestaţia depusă de Asociaţia „Colectiv pentru Viitor" privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, susţinând că singura în măsură să sancţioneze candidatul este comunitatea.

1599 afișări
Imaginea articolului Motivarea instanţei în cazul Piedone: Comunitatea, singura în măsură să sancţioneze candidatul. Reprezentanţii „Colectiv pentru Viitor”: Apropiaţii noştri au murit degeaba

Motivarea instanţei în cazul Piedone: Comunitatea, singura în măsură să sancţioneze candidatul. Reprezentanţii „Colectiv pentru Viitor”: Apropiaţii noştrii au murit degeaba

"Instanţa subliniază că legea (...) nu prevede drept condiţie de admisibilitate a candidaturii buna reputaţie a candidatului şi nici nu ar putea stipula o asemenea condiţie, întrucât într-un stat democratic fiecare cetăţean cu drept de vot poate, conform aprecierii sale subiective, să voteze un anumit candidat sau să se abţină de la a-l vota", au explicat magistraţii.

De asemenea, judecătorii susţin că "a lăsa o asemenea apreciere de ordin subiectiv – buna reputaţie a candidatului – la latitudinea unui număr restrâns de persoane (membrii biroului electoral, judecători etc.), cu consecinţa împiedicării unei persoane, care îndeplineşte formal condiţiile legale, să candideze, ar contraveni acestui principiu democratic că fiecare persoană este liberă să voteze un reprezentant al comunităţii sale, în funcţie de aprecierea subiectivă a fiecărui votant şi de convingerile sale politice, indiferent de indignarea provocată de această candidatură unui grup de persoane şi indiferent de numărul acestora".

Astfel, în document se precizează că "cetăţenii cu drept de vot sunt cei care decid, în urma voturile exprimate în mod legal, asupra oportunităţii unei candidaturi", menţionând judecătorii că "în absenţa unor motive expres prevăzute de lege care să împiedice intimatul să depună candidatura sus-menţionată, comunitatea al cărui reprezentant intenţionează să fie acesta este singura în măsură să sancţioneze sau să răsplătească parcursul profesional şi personal al candidatului, prin votul majorităţii membrilor săi".

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, duminică, contestaţia depusă de membrii Asociaţiei „Colectiv pentru Viitor”, decizia nefiind una definitvă.

Membrii Asociaţiei „Colectiv pentru Viitor” au depus, vineri, la Judecătoria Sectorului 4 contestaţie împotriva candidaturii depuse de CCristian PopescuPiedone pentru un nou mandat de primar,

“Cererea de contestaţie poate fi adaptată şi adăugită cu suferinţele şi prejudiciile suferite de fiecare dintre voi ca urmare a activităţii de primar celui ce nu ezită să ne reconfirme, prin candidatura sa, că apropiaţii noştri au murit degeaba”, au scris reprezentanţii „Colectiv pentru Viitor” pe pagina de Facebook.

Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, tot pe pagina de Facebook, că şi-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4, după ce anunţase că se retrage din viaţa politică, în urma tragediei din Colectiv, el fiind urmărit penal.

Piedone a precizat că va candida ca independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici