Motivul pentru care judeţul Argeş este în topul îmbolnăvirilor cu Covid-19

  • Argeş a fost, în ultimele 2 zile, în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri de cazuri de Covid-19
  • În total, judeţul are 1.862 de cazuri
  • Emanuel Soare, prefectul de Argeş, spune că numărul mare este rezultatul testărilor intense
  • Numărul de teste a crescut exponenţial în ultima săptămână
19756 afișări

Cu siguranţă şi tu te îngrijorezi în fiecare zi când vezi raportările cazurilor de Covid-19. Unele judeţe au înregistrat cifre notabile. De exemplu, Argeşul a fost, şi ieri, şi azi în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri la capitolul noi infecţii. 

Pe de altă parte, numărul de teste efectuate creşte exponenţial. Emanuel Soare, prefectul de Argeş, spune că numărul mare de cazuri identificate în judeţ este rezultatul testărilor intense în cele 3 laboratoare.

„De la începutul pandemiei, avem efectuate peste 17.000 de teste. Practic, din cele 17.000 de teste, aproximativ 4.000 de teste au fost făcute de către corporaţii, de către persoane private, la cerere. De exemplu, dacă am un angajator unde am un caz de infectare, angajatorul ia decizia să testeze toţi angajaţii”, a explicat acesta. 

„Avem foarte multe cazuri pentru că şi testăm, le şi identificăm, şi avem practic o imagine mult mai reală legat de ceea ce se întâmplă în teren”, a mai declarat el. 

 

Cifrele zilei


18.732 teste la nivel naţional raportate sâmbătă

18.986 teste raportate vineri

Argeş - peste 100 cazuri în ultimele 2 zile

1.862 total cazuri în Argeş

 

 

Citeşte şi CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Judeţele care au raportat ZERO cazuri în ultimele 24 de ore

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici