Motivul pentru care un rechin a atacat un bărbat care înota

  • Episodul s-a petrecut nu departe de Perth (Australia), pe coasta de vest a insulei.
  • Nişte puşti aflaţi pe o barcă de cauciuc au dat alarma, dar căutările s-au dovedit inutile.
1178 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care un rechin a atacat un bărbat care înota

Motivul pentru care un rechin a atacat un bărbat care înota în Australia

Rechini care atacă oamenii. Sună ca un film de groază, dar, din păcate, se întâmplă din când în când. Acest preţ scump a fost plătit, în weekend-ul trecut, de un bărbat de 57 de ani de origine britanică.

Mutat de ani buni în Australia împreună cu soţia sa, respectivul a fost de fapt victima unui atac feroce pe coasta de vest a insulei oceanice, în timp ce înota. Cadavrul nu a fost găsit, dar după câteva ore de cercetări a fost declarat mort.

Paul, în vârstă de 57 de ani, înota, aşa cum era obiceiul lui aproape în fiecare dimineaţă, ca să se menţină în formă, un mod de a face sport pe care îl iubea.

În timp ce se apropia de o barcă de cauciuc în care erau prezenţi câţiva adolescenţi, un rechin mare l-a atacat violent în faţa ochilor adolescenţilor care au alertat imediat poliţia şi paramedicii. Tinerii i-au avertizat şi pe ceilalţi înotători că este timpul să iasă rapid din apă, pentru a evita o soartă similară.

Este sezonul de depunere a icrelor

Personalul disponibil în acel moment a pornit imediat în căutarea bărbatului cu diverse bărci şi cu un elicopter, sperând să-l găsească. Din păcate, operaţiunile lungi nu au dat rezultatul dorit.

Autorităţile au indicat faptul că aceste apariţii neobişnuite ar putea fi cauzate de sezonul de depunere a icrelor a unor specii de peşti. Rechinii flămânzi îşi urmăresc astfel prada şi ajung, neintenţionat, foarte aproape de coastă, ajungând în cele din urmă la episoade ca cel căruia i-a căzut victimă Paul.

Au trecut aproximativ cinci ani de când cineva a fost atacat letal de un rechin în zona Perth. Soţia sa a vorbit deja public despre Paul ca fiind un bărbat care a plecat să facă lucrul pe care îl iubea cel mai mult, să se antrenameze. Femeia a ţinut apoi să mulţumească atât întregului oraş Perth pentru sprijinul şi condoleanţe primite.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici