Motorul unui avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene a fost oprit în zbor. Reacţia MApN

Echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua, luni, un zbor de rutină între Câmpia Turzii şi Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcţionarea defectuoasă a motorului stâng şi a decis oprirea lui.

939 afișări
Imaginea articolului Motorul unui avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene a fost oprit în zbor. Reacţia MApN

Avion C-27J Spartan

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua, luni, în jurul orei 07.40, zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcţionarea defectuoasă a motorului stâng.

„Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situaţie în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng. Aeronava a aterizat în siguranţă pe aeroportul de destinaţie, Otopeni, în jurul orei 8”, transmite MApN.

Nu a fost declarată situaţie de urgenţă şi nici nu a fost nevoie de intervenţia echipajelor specializate de la sol, precizează sursa citată.

La bordul aeronavei se aflau 7 militari – 3 membri ai echipajului şi 4 pasageri, care au aterizat fără probleme.

„În conformitate cu procedurile în vigoare, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a numit o comisie de cercetare a acestui eveniment de zbor, pentru a stabili cauzele producerii acestuia”, potrivit MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
motor,
avion,
spartan

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici