MS a finalizat ancheta la Spitalul din Slatina

Comisia Ministerului Sănătăţii a finalizat evaluarea actului managerial şi a serviciilor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde un bărbat a murit după ce a fost plimbat patru ore între secţiile unităţii medicale, fiind identificate mai multe nereguli.

81 afișări
Imaginea articolului MS a finalizat ancheta la Spitalul din Slatina

MS a finalizat ancheta la Spitalul din Slatina (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada 27-29 ianuarie, Comisia Ministerului Sănătăţii (MS) a analizat activitata Comitetului director şi a Consiliului director ale spitalului, precum şi a Consiliului etic. De asemenea, a fost verificat modul de organizare şi funcţionare a spitalului, Regulamentul intern, dar şi relaţia contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Comisia a stabilit că activitatea şi calitatea actului medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se defăşoară în prezent la un nivel mediu, potrivit Ministerului Sănătăţii.

"Nu există o coerenţă a întâlnirilor consiliilor ce activează la nivelul spitalului, iar Regulamentul intern al unităţii este neactualizat. Nu există un Plan de dezvoltare a spitalului, iar la sfârşitul lunii ianuarie managerul spitalului nu întocmise Planul anual de furnizare de servicii medicale", potrivit rezultatului evaluării.

În ceea ce priveşte activitatea de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, s-a constatat că neaplicarea standardelor de triaj face posibilă redirecţionarea pacienţilor către alte compartimente sau unităţi sanitare, "cu posibilitatea unor erori de diagnostic şi atitudine profesională'', potrivit concluziilor anchetei.

Totodată, comisia a stabilit că structura de personal medical calificat este neacoperită.

Comisia Ministerului Sănătăţii a recomandat o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Astfel, este obligatorie implementarea şi respectarea standardelor şi a ghidurilor de bună practică medicală.

Ministerul Sănătăţii a hotărât supravegherea activităţii UPU şi a secţiilor spitalului pe o perioadă de şase luni, de către Centrul Universitar Craiova şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

De asemenea, este absolut obligatorie "detensionarea relaţiilor interumane de comunicare eficientă între managementul unităţii şi reprezentanţii DSP", precizează raportul MS.

Mai mult, comisia a recomandat organizarea în regim de urgenţă a concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager al Spitalului Judeţean Slatina, de director medical şi administrativ, precum şi pentru posturile ocupate în prezent de interimari.

De asemenea, trebuie reglementată şi situaţia Consiliului Medical al unităţii sanitare.

Toate măsurile propuse de Ministerului Sănătăţii au termene clare şi personal nominalizat care răspunde de punerea lor în aplicare, a mai precizat MS.

Citeşte şi:

CFM: Ministrul Sănătăţii nu are dreptul să desfacă contracte de muncă

Colegiul Medicilor sesizează organismele internaţionale despre ancheta de la spitalul Slatina

Destituiri şi contracte de muncă desfăcute, la SJU Slatina 

Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici