Muncitori români chinuiţi pe un şantier din Italia. Nu aveau acces la asistenţă medicală

  • Românii exploataţi trudeau pe un şantier din Ussita.
  • Lucrătorii au fost recrutaţi de un conaţional, care i-au obligat să lucreze ”la negru”.
  • Firma a ocolit plata a 230.000 de euro, contribuţii de asigurări sociale şi salarii ale angajaţilor.
988 afișări
Imaginea articolului Muncitori români chinuiţi pe un şantier din Italia. Nu aveau acces la asistenţă medicală

Sursa foto: Mediafaxfoto

O firmă de construcţii din Italia este acuzată că exploata lucrători români. Totul s-a aflat în 2017, după ce un român care a suferit un accident de muncă pe un şantier din localitatea Ussita. Respectiva persoană nu a fost lăsată să beneficieze de îngrijiri medicale de către angajatorul, scrie agenţia ansa.it.

Inspectoratul de Muncă Nucleo dei Carabinieri din Macerata s-a sesizat şi a luat la puricat firma Europa SRL, o companie de construcţii cu sediul în Melegnano (Milano), deţinută de un cetăţean italian.

Firma avea un şantier deschis în Ussita, unde se făceau lucrări pentru casele afectate de cutremur, şi avea 13 angajaţi români, recrutaţi de un român, George Carp.
Muncitorii acceptau condiţii mizere de locuit, program de lucru de dimineaţă până seara târziu şi fără zile libere, consemnează stiridiaspora.ro.

Autorităţile italiene au intervenit în forţă şi atent activitatea companiei, care acum trebuie să plătescă ilegalităţile. Firma trebuie să dea 230.000 de euro care însumează plăţi omise, contribuţii de asigurări sociale şi salariile angajaţilor.

Carabinieri au descoperit la sediul social al companiei Europa SRL bancnote contrafăcute.

Prima audiere în procesul deschis firmei Europa SRL este programată pentru luna iunie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici