Muncitorii români vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru viza în Marea Britanie. Care sunt explicaţiile Ministerului Afacerilor Externe

  • Ministerul Afacerilor Externe precizează că reducerea de 55 de lire aplicată de autorităţile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autorităţile britanice în aplicarea Cartei Sociale Europene din 1961.
  • Măsura nu vizează lucrătorii români.
1449 afișări
Imaginea articolului Muncitorii români vor plăti cu 55 de lire mai mult pentru viza în Marea Britanie. Care sunt explicaţiile Ministerului Afacerilor Externe

Reducerea de 55 de lire aplicată de autorităţile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autorităţile britanice în aplicarea Cartei Sociale Europene din 1961, la care Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi 22 de state membre ale Uniunii Europene sunt părţi, precizează MAE.

Ulterior, în 1996, a fost adoptată Carta Socială Europeană revizuită, care modernizează documentul juridic din 1961, România devenind parte, în mod firesc, doar la acest din urmă tratat.

Cu toate acestea, Regatul Unit nu a devenit parte şi la varianta revizuită, din 1996, a Cartei Sociale Europene, motiv pentru care aplică măsura vizată (reducerea de 55 de lire) numai în raport cu acele state care sunt părţi la varianta din 1961 a Cartei (inclusiv cele 22 de state membre ale Uniunii Europene).

MAE subliniază că această măsură nu vizează în mod direct lucrătorii români, în aceeaşi situaţie juridică regăsindu-se şi cetăţenii celorlalte state membre ale Uniunii Europene care au ratificat versiunea din 1996 a Cartei.

MAE a semnalat aceste aspecte atât părţii britanice, cât şi la nivel european şi a transmis argumentele pertinente care să fundamenteze continuarea dialogului pe această temă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici