Muniţie din Primul Război Mondial, descoperită într-o grădină din Argeş

Pirotehniştii ISU Argeş au intervenit sâmbătă într-o grădină din Curtea de Argeş pentru a ridica şi distruge muniţie din Primul Război Mondial, descoperite în timpul unor săpături într-o grădină. În pământ a fost găsită şi o armă.

2057 afișări
Imaginea articolului Muniţie din Primul Război Mondial, descoperită într-o grădină din Argeş

Sursa foto: ISU Argeş

Pompierii şi poliţiştii au intervenit, sâmbătă după-amiază, în municipiul Curtea de Argeş, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea şi transportul în vederea depozitării şi distrugerii a 55 de cartuşe de calibrul 7.92 mm care au provenienţă Primul Război Mondial.

Muniţia a fost găsită pe timpul unor săpături într-o grădină, iar după cercetările echipajelor de intervenţie, acestea au mai descoperit în pământ şi o armă, care a fost preluată de către un echipaj specializat de poliţie.

„Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce trebuie să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare:

- Nu atingeţi aceste elemente

- Nu le loviţi sau mişcaţi din locul în care au fost găsite

- Nu încercaţi să le demontaţi componentele muniţiei sau să le depozitaţi în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi

- Apelaţi numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente”, sfătuieşte ISU Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici