N. Dan, despre trafic: Când boala e grea trebuie să acţionezi sistematic şi să ai răbdare

„Când boala e grea trebuie să acţionezi sistematic şi să ai răbdare”, spune primarul general, Nicuşor Dan, întrebat despre rezolvarea problemelor din traficul din Capitală.

1794 afișări
Imaginea articolului N. Dan, despre trafic: Când boala e grea trebuie să acţionezi sistematic şi să ai răbdare

N. Dan, despre trafic: Când boala e grea trebuie să acţionezi sistematic şi să ai răbdare

„Răspunsul e complex. În primul rând trebuie să ne uităm la sursa traficului, care e dezvoltarea total aberantă urbanistică din ultimii 20 de ani. Trebuie să ne uităm la sursă. Modul în care vom dezvolta urbanistic Bucureştiul trebuie să fie conform cu această ştiinţă. Am făcut asta, în ciuda opoziţiei multor instituţii, cum ar fi ISC. Apoi, pentru a rezolva o problemă care s-a agravat 20 de ani soluţia este de durată şi îniseamnă să încurajezi oamenii să folosească transportul public. Am adus prima oară după Revoluţie în Bucureşti tramvaie, 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze, s-a mărit confortul şi toate celelalte măsuri - localizarea cu google maps, biletul unic cu metroul, controale la cap de linie, externalizare curăţenie, extinderea reţelei în cartiere care nu aveau transport public... Toate astea au făcut ca utilizarea transportului public să crească cu 40%”, spune Nicuşor Dan, întrebat despre rezolvarea problemelor din traficul din Capitală.

El aminteşte şi de reabilitarea şi extinderea reţelei de tramvai.

„Avem studiu de oportunitate pentru aducerea a 250 de tramvaie noi, eu pariez pe tramvai, pentru că după metrou e mijlocul care transportă cei mai mulţi călători. Pe partea de infrastructură rutieră acum vom semna copntractul pentru semaforizarea inteligentă şi avem acele radiale până la autostrada de centură, la fel e o chestiune care va dura 3-4 ani. Când boala e grea trebuie să acţionezi sistematic şi să ai răbdare”, încheie Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici