Năstase la DNA: Este un dosar politic, nu fac declaraţii

Fostul premier Adrian Năstase s-a prezentat, marţi, la sediul DNA, unde a fost citat în dosarul în care este cercetat în legătură cu finanţarea campaniei electorale din 2004, spunând că dosarul este unul politic şi că nu va da declaraţii procurilor anticorupţie.

17 afișări
Imaginea articolului Năstase la DNA: Este un dosar politic, nu fac declaraţii

Năstase la DNA: Este un dosar politic, nu fac declaraţii (Imagine: Mediafax Foto)

Acesta a declarat, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că procurorii i-au prezentat acuzaţiile, dar nu înţelege de ce a fost citat în dosarul "Trofeul calităţii", pentru că nu există probe care să-l învinuiască.

"Eu nu puteam semna niciun fel de document", a declarat Năstase, care a precizat că dacă ar fi făcut campanie pentru preşedintele american George W. Bush, procurorii anticorupţie l-ar fi chemat pe acesta la audieri, doar pentru că imaginea sa ar fi apărut pe nişte afişe electorale.

Acesta a spus şi că a ajuns la DNA pentru că PSD-ul a câştigat alegerile locale, iar Băsescu a pierdut.

"Este un dosar politic, nu fac declaraţii la DNA", a precizat Năstase.

Actualul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD a spus şi că în acest dosar ar fi vorba de peste 10 miliarde de lei vechi, pe care i-ar fi folosit pentru a-şi sponsoriza campania electorală, însă nu ştie suma exactă din dosar.

Năstase a precizat şi că procurorii anticorupţie "au mutat" dosarul său pentru a-l putea învinui fără să aibă nevoie de avizul Parlamentului. Astfel, acesta este cercetat în calitate de preşedinte al PSD, şi nu de premier.

Năstase fusese citat în acest dosar, iniţial, în 26 iunie, când nu s-a prezentat la audieri la DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici