Nereguli numeroase în restaurantele şi hotelurile din Târgovişte

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit numeroase nereguli în urma verificărilor făcute în restaurantele şi unităţile care oferă servicii de cazare din Târgovişte.

419 afișări
Imaginea articolului Nereguli numeroase în restaurantele şi hotelurile din Târgovişte

Nereguli numeroase în restaurantele şi hotelurile din Târgovişte

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucuresti (CPCMB) si Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Dâmboviţa au desfăşurat 13 acţiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale din domeniu, de către operatorii economici cu activitate de alimentaţie publică şi prestări de servicii de cazare din Târgovişte.

În urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat 10 amenzi în cuantum de 86.000 lei şi un avertisment. De asemenea, au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de circa 5.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru opt dintre operatorii economici controlaţi şi propunerea închiderii temporare a unităţii pe o perioadă de cel mult şase luni pentru doi operatori economici.
În timpul inspecţiilor, comisarii au descoperit următoarele abateri: existenţa pavimentului şi a scărilor de acces depreciate, cu plăci de gresie fisurate/sparte, lipsa graficului de schimbare a uleiului, nerespectarea regimului temperaturilor de depozitare a preparatelor, folosirea unor materii prime fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare precum şi fără dată limită de consum, folosirea cântarelor fără buletin de verificare metrologică şi folosirea unor agregate frigorifice şi a unor echipamente în blocul alimentar neigienizate, cu grăsime solidificată, vopsea exfoliata, rugină, chedere depreciate.

De asemenea, alte nereguli au legătură cu nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatele frigorifice, folosirea unor produse alimentare cu dată limita de consum depăşită, colectarea reziduală în recipiente neacoperite, utilizarea ustensilelor de bucătărie neprofesionale şi a unor tăvi şi veselă uzate, cu rugină şi arsuri, lipsa informaţiilor referitoare la ingredientele cu potenţial alergen din lista meniu, schimbarea stării termice a produselor alimentare, folosirea unor lenjerii de pat, perne, huse depreciate, uzate, folosirea unor camere de cazare cu tapetul sau vopseaua exfoliate pe pereţi şi neigienizate, folosirea mobilierului depreciat şi depozitarea produselor direct pe paviment, a precizat CPCMB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici