Nici în această vară nu vom avea autobuze noi. Licitaţia din Bucureşti, contestată. Firea vrea schimbări din cauza unor contestatari „de profesie”

Companiile Mercedes şi Karsan au contestat licitaţia Primăriei Generale pentru achiziţionarea a 400 de autobuze, în urma căreia a fost declarată câştigătoare compania turcească Orokar. Gabriela Firea declară către trebuie schimbată legislaţia achiziţiilor publice.

3585 afișări
Imaginea articolului Nici în această vară nu vom avea autobuze noi. Licitaţia din Bucureşti, contestată. Firea vrea schimbări din cauza unor contestatari „de profesie”

Două companii auto au contestat licitaţia privind autobuzele din Bucureşti. Firea vrea modificarea legislaţia din cauza unor contestatari „de profesie”

Nemulţumiţi de rezultatul licitaţiei, reprezentanţii Mercedes şi Krasan au depus o contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). La licitaţia organizată de PMB s-a stabilit că turcii de la asocierea Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. vor livra către RATB 400 de autobuze Euro 6. Preţul unui autobuz va fi de 250.000 de euro plus TVA.

"Este păcat că, din cauza acestor contestaţii, bucureştenii nu beneficiază în cel mai scurt timp de un transport public modern, la standarde europene, în ciuda tuturor eforturilor depuse de Primăria Capitalei. Contestarea unor licitaţii importante nu reprezintă un caz singular, mai ales că sunt avocaţi care, urmărind câştiguri substanţiale, îşi îndeamnă clienţii să conteste licitaţiile, în detrimentul clar al cetăţenilor care au nevoie de un transport public civilizat”, a declarat, joi, primarul general, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, preţul de 250.000 de euro pentru un autobuz turcesc ar fi unul mediu.

"Facem precizarea că preţul comunicat de Municipalitate, adică 250.000 euro per bucată, reprezintă un preţ mediu, acesta variind în funcţie de dimensiunile acestora”, a mai preciza edilul Capitalei.

Gabriela Firea susţine că va solicita schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte achiziţiile publice.

„Voi solicita modificarea legislaţiei privind achiziţiile publice, în sensul responsabilizării celor care depun contestaţii, pentru că actuala legislaţie le permite unor contestatari „de profesie”, să acţioneze contra interesului cetăţenilor prin întârzierea sau chiar suspendarea unor proceduri esenţiale şi să prejudicieze, nefondat, imaginea Municipalitatii”, a mai declarat primarul general.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici