Nicolăescu: Medicii vor avea salarii în funcţie de performanţă

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat, joi, la Iaşi, că anul 2008 va schimba "din temelii" salarizarea în domeniul medical, iar medicii vor primi salarii după anumite criterii de performanţă, măsura vizând creşterea calităţii actului medical.

4 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Medicii vor avea salarii în funcţie de performanţă

Nicolăescu: Medicii vor avea salarii în funcţie de performanţă

"Sistemul actual de salarizare, comunist, este nemotivant şi ineficient. Salarizarea pe bază de performanţă va schimba foarte rapid sistemul medical, şi vom vedea, în primul rînd, o schimbare în mod de adresare faţă de pacient", a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii s-a înâlnit la Iaşi cu 400 de medici, manageri de spitale şi reprezentanţi ai caselor de asigurări din judeţele din nordul Moldovei. Cu acest prilej, s-au discutat şi criteriile care vor fi luate în calcul pentru măsurarea performanţelor medicale.

"Criteriile vor fi foarte ferme şi precise: se va lua în calcul complexitatea cazurilor rezolvate, calitatea actului medical, gradul şi calitatea spitalului", a precizat ministrul.

Nicolăescu a adăugat că va dezbate aceste criterii cu reprezentanţii cadrelor medicale din toate regiunile de dezvoltare ale României, după care va elabora un proiect de lege pe care-l va supune aprobării Parlamentului în luna decembrie, urmând ca acesta să fie pus în aplicare începând cu luna ianuarie a anului 2008.

În altă ordine de idei, ministrul s-a referit şi la salarizarea asistenţilor medicali, care la rîndul lor ar putea face obiectul unei ordonanţe guvernamentale, la sfârşitul acestui an.

"După 1 noiembrie voi sta la discuţii cu sindicatele, privind salarizarea pentru anul 2008. Probabil că aceasta se va fixa ca-n anii precedenţi, printr-o ordonanţă emisă în vacanţa parlamentară", a declarat Nicolăescu, fără a comenta revendicările sindicaliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici