Nicolăescu: Toate medicamentele româneşti se vor găsi în farmacii

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, joi, că are promisiuni că în acest an vor fi găsite în farmacii toate medicamentele româneşti existente în portofoliul companiilor naţionale, chiar dacă unele dintre acestea intenţionau să renunţe la realizarea unor produse.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolăescu: Toate medicamentele româneşti se vor găsi în farmacii

Nicolăescu: Toate medicamentele româneşti se vor găsi în farmacii (Sursa: Mediafax Foto)

Eugen Nicolăescu a avut, joi, o întâlnire cu producătorii români de medicamente. La finalul acesteia, ministrul a declarat că două dintre companii au reconsiderat intenţia de a scoate din portofoliul lor anumite produse.

"Modul de restructurare a portofoliului va fi luat în discuţie pentru anii 2009-2010, dar în niciun caz pentru anul în curs. Am discutat şi despre faptul că unele companii mari ar vrea să renunţe la producţia anumitor medicamente", a mai spus Eugen Nicolăescu.

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului (ANM), Magdalena Bădulescu, a declarat, cu aceeaşi ocazie, că în România există 36 de producători români de medicamente, însă unii au un portofoliu foarte mic.

"Există zece mari jucători pe piaţa românească de medicamente. Peste o treime din medicamentele care au autorizaţie de punere pe piaţă sunt româneşti", a mai spus Bădulescu.

Potrivit datelor înregistrate de ANM, există mai mulţi producători, printr care Zentiva, Terapia, Antibiotice, Sindan, care au scos din portofoliul lor anumite medicamente.

"Acest lucru nu trebuie privit cu îngrijorare, întrucât există alternativă terapeutică", a mai spus Bădulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici