Nicuşor Dan: Termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prorogă până la 30 septembrie

Termenul până la care poate fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu a fost prelungit până la 30 septembrie 2017, potrivit liderului USR, Nicuşor Dan.

4901 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan: Termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prorogă până la 30 septembrie

Nicuşor Dan: Termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu se prorogă până la 30 septembrie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

”Am dat un raport de aprobare. Raportul a fost dat în unanimitate. S-a dispus că se prorogă până la 30 septembrie termenul până la care operatorii publici şi privaţi nu sunt sancţionaţi. Unul dintre motivele pentru care s-a hotărât acest lucru a fost că sunt numerose şcoli care trebuie să facă asta şi le este mult mai uşor (să îndeplinească formalităţile necesare-n.r) în perioada de vacanţă şcolară. După asta s-a hotărât că nu sunt amendaţi operatorii publici şi privaţi care până pe 30 septembrie îşi depun cererea de avizare. Există un deficit de specialişti care să facă această avizare. Nu este rezonabil să credem că toate vor fi terminate până la 30 septembrie, dar dacă prelungim la infinit termenul oamenii vor lăsa până în ultimul moment şi nu vom rezolva niciodată (problema-n.r.). S-a luat această decizie, cine nu îşi face cererea de avizare pentru securitate la incendiu până pe 30 septembrie va fi pasibil de sancţiune, ca să fie un termen limită odată pentru totdeauna”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicuşor Dan, membru al Comisiei pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor.

Comisia pentru administraţie publică din Camera Deputaţilor a adoptat un amendament prin care termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor se prorogă până la data de 30 septembrie 2017, camera fiind for decizional.

Termenul iniţial era de 30 iunie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici