GALERIE FOTO  Nimeni nu-i mai sus ca el: Kim s-a urcat pe tanc!

Liderul nord-coreean, încurajat de noul pact încheiat cu preşedintele rus, a publicat o nouă serie de fotografii în care conduce un tanc, iar în spatele figuranţilor cu mitraliere, binoclu şi cască este prezentat proiectul său.

595 afișări
Imaginea articolului Nimeni nu-i mai sus ca el: Kim s-a urcat pe tanc!

Sunt zile de suprasolicitare militară pentru Kim Jong-un. Propaganda nord-coreeană îl arată urcat pe turela unui nou tip de tanc”, unde „ia comenzile şi îl conduce, ridicând cu exemplul său spiritul militant al tancurilor armatei noastre şi trimiţând un mesaj clar de fermitate inamicului”, scrie agenţia de presă Phenian.

După „test drive” al noului tanc de luptă, Kim l-a definit drept „cel mai puternic din lume”, aşa cum face pentru aproape toate sistemele de arme dezvoltate de industria sa de război.

În faţa liderului care i-a încurajat fluturând o cască de şofer de tanc, unităţile blindate din Nord s-au angajat într-o competiţie de viteză de mişcare şi precizie de tragere. Competiţia a fost câştigată de Divizia 105 Tancuri, „un departament cu mare tradiţie şi cu o istorie de care să ne mândrim: în 1950 a ocupat capitala inamicului”, scrie ziarul nord-coreean Rodong Sinmun referindu-se la capturarea Seulului în timpul războiului din Coreea. declanşat de Kim Il Sung, fondatorul Republicii Populare Democrate Coreea şi al Dinastiei Kim, a ajuns la al treilea lider.

Apoi s-a îndreptat către binoclu pentru a observa focul de artilerie şi a observat că „tunurile noastre au Seulul în rază”. Şi nu glumeşte. Potrivit analiştilor americani, Coreea de Nord are cel puţin 6.000 de tunuri de calibru mare îndreptate spre metropola Coreea de Sud. Un raport al Rand Corporation susţine că, dacă ar deschide focul simultan într-un atac surpriză, mai multe tunuri şi lansatoare de rachete ar putea ucide 10.000 de civili sud-coreeni într-o oră.

Kim pare încurajat şi de noul pact încheiat cu Vladimir Putin (muniţie nord-coreeană pentru armata rusă din Ucraina în schimbul diverselor tipuri de ajutor şi sprijin politic de la Moscova).

Washingtonul şi Seulul se tem că nord-coreenii pregătesc o „provocare limitată”, bombardarea unui sat sudic, aşa cum au făcut ultima dată în 2010, sau poate o infiltrare în scop demonstrativ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici