- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
NINSOARE ÎN CAPITALĂ: În cât timp ajunge ambulanţa la urgenţele majore
Timpul de ajungere la caz în urgenţele majore de cod roşu este de 10 minute şi 25 de secunde, însă la consultaţiile la domiciliu este de două ore şi 25 de minute, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu.
NINSOARE ÎN CAPITALĂ: În cât timp ajunge ambulanţa la urgenţele majore (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)
"În pofida traficului destul de dificil, totuşi, la urgenţele de cod roşu ajungem în 10 minute şi 25 de secunde. În schimb, la consultaţiile la domiciu, timpul de ajungere la caz este în medie, de 2 ore şi 25 de minute. De aceea, îi rugăm pe toţi cei care ne cer consultaţii la domiciliu să aibă răbdare. Cu certitudine un echipaj de-al nostru va ajunge la ei, dar solicitările pentru consultaţii au crescut, oamenii preferând să nu mai iasă din casă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile", a spus Alis Grasu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA amenință cu restricționarea ajutorului militar pentru Israel. Netanyahu are 30 de zile pentru îmbunătățirea situației din Gaza
-
România a trecut la limită de Lituania şi conduce grupa cu maximum de puncte
-
Naţionala de tineret a României s-a calificat la Europenele de fotbal. Tricolorii mici au făcut instrucţie cu Elveţia
-
Macron, către Netanyahu: Să nu uite că ţara sa a fost înfiinţată printr-o decizie a Naţiunilor Unite
Potrivit managerului, în ultimele 24 de ore la SABI au fost 1.173 de solicitări, din care 638 au fost urgenţe. Dintre urgenţe, şapte au vizat persoane căzute în stradă, 70 de cazuri de fracturi, entorse, luxaţii, 25 de traumatisme prin cădere. Totodată, 68 de persoane au fost duse în adăposturi.
În plus, medicul Alis Grasu mai recomandă să nu fie consumate băuturi alcoolice, droguri şi alte substanţe care ar putea diminua starea de atenţie şi de conştienţă.
"O personă care a băut sau a consumat droguri se simte probabil bine, dar nu mai percepe frigul la intensitatea reală. În aceste condiţii riscul de hipotermie este mult mai mare la cei care au consumat băuturi alcoolice şi droguri", a adăugat managerul SABI, Alis Grasu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO