NINSOARE şi VÂNT puternic în Masivul Bucegi. Salvamontişii recomandă turiştilor să nu urce pe munte

Salvamontiştii recomandă turiştilor să evite să urce pe munte întrucât riscă să se rătăcească ori să rămână blocaţi pe traseele montane, în condiţiile în care în Masivul Bucegi, la peste 2.000 de metri altitudine, ninge iar vântul bate cu putere spulberând zăpada.

669 afișări
Imaginea articolului NINSOARE şi VÂNT puternic în Masivul Bucegi. Salvamontişii recomandă turiştilor să nu urce pe munte

Ninsoare şi vânt puternic în Masivul Bucegi. Salvamontişii recomandă turiştilor să nu urce pe munte (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

La munte, la altitudini mari, a început să ningă în noaptea de duminică spre luni, iar la peste 2.000 de metri altitudine s-a aşternut un strat de zăpadă care măsoară între 15 şi 20 de centimetri.

În Masivul Bucegi este ceaţă, iar vântul bate cu putere, viscolind zăpada.

În aceste condiţii, salvamontiştii le recomandă turiştilor să evite să urce pe munte, întrucât se pot rătăci sau există riscul să rămână blocaţi pe văile montane.

Aceasta nu este prima ninsoare din acest sezon în Masivul Bucegi. În urmă cu două săptămâni, la Vârful Omu, a căzut prima zăpadă, însă stratul depus nu a fost unul consistent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici