NINSOARE ŞI VISCOL ÎN CAPITALĂ: Maşini avariate, 15 de copaci căzuţi şi 48 de semafoare defecte

Mai multe maşini au fost avariate, 15 de copaci au căzut şi 48 de semafoare erau defecte în Capitală, joi dimineaţă, potrivit situaţiei anunţate în comandamentul de deszăpezire, primarul Capitalei cerând operatorilor să continue operaţiunile de pluguire şi apoi să intervină cu material antiderapant.

1375 afișări
Imaginea articolului NINSOARE ŞI VISCOL ÎN CAPITALĂ: Maşini avariate, 15 de copaci căzuţi şi 48 de semafoare defecte

NINSOARE ŞI VISCOL ÎN CAPITALĂ: Maşini avariate, 15 de copaci căzuţi şi 48 de semafoare defecte (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

La comandamentului de iarnă care a avut loc joi dimineaţă, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a arătat că, începând de miercuri seară operatorii de deszăpezire au intervenit continuu cu aproximativ 300 de utilaje, acţionand în special prin pluguirea principalelor artere de circulaţie.

Astfel, au fost curăţate de zăpadă în special podurile, rampele, pantele şi intrărilor în spitale şi instituţii publice, joi dimineaţă acestea fiind funcţionale. De asemenea, angajaţii RATB au curăţat zăpada de pe refugiile de tramvai.

În jurul orei 6.30 au fost constatate probleme pe Şoseaua Mihai Bravu, Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Fundeni, Şoseaua Pipera, Şoseaua Sălaj şi la nivelul întregului sector 6, circulaţia rutieră fiind îngreunată, potrivit situaţiei prezentate în comandamentul de deszăpezire.

De asemenea, potrivit raportului Dispeceratului Primăriei Capitalei, 15 copaci erau căzuţi, o parte dintre aceştia avariind autoturismele parcate în apropiere.

Primarul Sorin Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să continue acţiunile de pluguire şi intervenţiile cu material antiderapant pe arterele principale, iar angajaţilor RATB să cureţe zăpada din staţii.

Oprescu a solicitat Corpului de Control să verifice modul în care agenţii economici şi asociaţiile de proprietari îşi curăţă trotuarele.

Totodată, primarul le-a cerut agenţilor de circulaţie din cadrul Poliţiei Locale să ajute la dirijarea traficului în intersecţii, 48 de semafoare fiind defecte, potrivit situaţiei prezentate în comandament.

Persoanele fără adăpost pot primi ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB din Sectorul 1 - strada Sfântul Constantin nr. 8 şi Calea Grivitei nr. 216, Sectorul 2 - strada Agricultori nr. 44 şi Bulevardul Dacia nr. 196, Sectorul 5 - Calea Ferentari nr. 91, la sediul Direcţiei din str. Foişorului 56-58 şi la Policlinica socială din strada Dristorului 81-88.

La sfârşitul şedintei, primarul general a anunţat că următorul comandament de iarnă va avea loc joi, la ora 20.30.

Sectorul 4: Zona Prelungirea Berceni şi linia de Centură a Capitalei sunt blocate

Comandamentul de Iarnă constituit la nivelul Sectorului 4 acţionează pentru remedierea şi soluţionarea mai multor probleme cauzate de viscol, drumurile de la periferia sectorului, zona Prelungirea Berceni şi linia de Centură a Capitalei fiind în continuare blocate.

"Toate efectivele responsabile cu deszăpezirea şi situaţiile de urgenţă din cadrul Primăriei Sectorului 4 se află la faţa locului, pentru a-i sprijini pe cei prinşi de viscol în zona respectivă", se arată într-un comunicat.

Cele două utilaje ale REBU care lucrau la degajarea căii rutiere s-au înzăpezit, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, solicitând sprijinul unităţii militare de pe Şoseaua Olteniţei.

Echipele Primăriei Sectorului 4 vor fi sprijinite de autovehicule 6x6 ale unităţii militare, dar şi de un utilaj 8x8, pus la dispoziţie de RATB, care să îi poată prelua pe oamenii blocaţi în maşini în zona Prelungirea Berceni.

Potrivit sursei citate, sunt afectate 17 autoturisme, patru tiruri, două camioane şi o macara, unii dintre ocupanţi părăsind maşinile, acestea fiind în grija Poliţiei Locale Sector 4.

Primăria Sectorului 4 a precizat că sunt cazuri în care oamenii nu vor să părăsescă zona, cu toate că riscă să rămână fără combustibil. Aceştia au fost sfătuiţi să meargă, escortaţi de echipele de intervenţie de la Poliţia Locale, către adăpostul amenajat în incinta sălii de sport a Liceului "Miron Nicolescu", unde vor primi şi de o masă caldă.

În cazul în care sunt persoane care decid să rămână în maşini, Primăria Sectorului 4 le va pune la dispoziţie combustibil, ceai cald, cafea şi alimente.

"Adresez un apel către cei care sunt în acest moment blocaţi în zona Prelungirea Berceni şi se tem să-şi părăsească maşinile. Poliţia Locală Sector 4 va monitoriza permanent zona, urmând să asigure paza maşinilor şi bunurilor din interiorul acestora. I-am desemnat direct responsabili. De asemenea, mai fac un apel către locuitorii Sectorului 4 ca, până la încetarea viscolului, să nu îşi folosească maşinile personale, pentru că riscă să rămână înzăpeziţi. Îi asigur că în cel mult 24 de ore de la încetarea viscolului, în Sectorul 4 se va circula în condiţii normale", a declarat primarul Cristian Popescu-Piedone.

În Sectorul 4, până la ora 12.00, în 58 de locaţii au căzut 64 de arbori, iar cinci autoturisme care erau parcate pe Şoseaua Giurgiului, strada Cuţitul de Argint şi strada Voila au fost avariate.

Frecvenţa la cursuri este redusă în grădiniţele şi creşele Sectorului 4, deşi toate căile de acces către unităţile de învăţământ, precum şi accesul în incinta acestora sunt deblocate. În prezent se lucrează la degajarea căii de acces şi a curţii Spitalului Marie Curie, a precizat sursa citată.

Primăria precizează că toate asociaţiile de proprietari şi de locatari din Sectorul 4 au fost informate despre obligativitatea îndepărtării zăpezii şi gheţii din faţa imobilelor.

Reprezentanţii REBU acţionează cu cele 42 de utilaje şi cu toate echipele de lucrători, concomitent, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare şi aleile dintre blocuri.

Traficul rutier pe mai multe artere principale din Capitală va fi închis, alternativ, joi noapte, pentru deszăpezire şi curăţarea zăpezii de la marginea drumurilor, iar pe străzile laterale şi între blocuri vor fi împrăştiate manual substanţe antiderapante, a anunţat municipalitatea.

În Sectorul 4 va fi închisă Prelungirea Berceni, de la ora 20.30 până la ora 22.30, cu blocarea din ambele capete ale străzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici