Medic, donator de plasmă, erou. Noi detalii despre starea lui Cătălin Denciu, medicul din Piatra Neamţ transferat în Belgia. Nelu Tătaru: Test COVID-19 pozitiv, la Spitalul Floreasca

  • Medicul erou de la Piatra Neamţ, transferat la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles, este în continuare în stare gravă.
  • Urmează să i se facă o examinare pentru a se cunoaşte profunzimea arsurilor, au transmis, luni seara, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
  • Nelu Tătaru a declarat că medicul erou din Neamţ a primit rezultat pozitiv pentru COVID-19 în urma unui test făcut la Spitalul de Urgenţă Floreasca.
9887 afișări
Imaginea articolului Medic, donator de plasmă, erou. Noi detalii despre starea lui Cătălin Denciu, medicul din Piatra Neamţ transferat în Belgia. Nelu Tătaru: Test COVID-19 pozitiv, la Spitalul Floreasca

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au transmis că membrii echipei medicale care îl tratează pe medicul ATI Cătălin Denciu la Spitalul Regina Astrid din Bruxelles au spus că, după internarea şi evaluarea pacientului, au fost realizate toate procedurile specifice bolnavilor arşi grav.

Medicul erou este în continuare în stare gravă, spun medicii belgieni.

„În cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuată o examinare specifică (scaner) pentru a se cunoaşte cu exactitate profunzimea arsurilor”, arată MS, într-un comunicat transmis luni seara.

Echipa medicală din Bruxelles a prezentat soţiei pacientului, în cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluării medicale şi tratamentul aplicat în ultimele 24 de ore.

Totodată, spun reprezentanţii MS, medicii belgieni vor vorbi direct cu familia lui Cătălin Denciu ori de câte ori este nevoie.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Neamţ, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secţia cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienţii intubaţi.

Medicul a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Piatra Neamţ. Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local de luni.

Nelu Tătaru, despre medicul-erou: Test pozitiv pentru COVID-19, făcut la Spitalul Floreasca


Nelu Tătaru a spus, la Digi 24, că medicul ATI Cătălin Denciu a avut un test Real Time PCR pozitiv, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecţie cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut şi un tub de anticorpi important, fiind şi donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecţie cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a dezvăluit ce i-a povestit medicul Cătălin Denciu după incendiul de la ATI Piatra-Neamţ.

„Din discuţiile cu colegul meu, doctorul Cătălin Denciu, a relevat un incendiu fulminant din momentul în care a intrat încercând să îşi salveze pacienţii. (...) Nu a putut face mai mult decât s-a înfăptuit (...). Din discuţiile cu el, a arătat oricum neputinţă în încercarea lui de a-şi salva pacienţii şi cât de puternic poate fi incendiul care se dezvoltă pe terapie intensivă, unde avem o cantitate de oxigen importantă prin aparatele care lucrează acolo”, a mai spus Tătaru.

Ministrul a adăugat că medicul are arsuri pe 75% din corp şi suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare, astfel că, dată fiind complexitatea acestui caz , s-a decis transferul în străinătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici