Noi dovezi ale persecuţiei etnice din China ies la suprafaţă. Un deţinut a trimis în secret familiei un video din centrul de reeducare

  • Condiţiile din centrele de reeducare chinezeşti sunt inumane
  • Între unu şi trei milioane de uiguri s-ar afla în centrele de detenţie din China
  • Uigurii sunt o minoritate etnică turcească majoritar musulmană
3258 afișări
Imaginea articolului Noi dovezi ale persecuţiei etnice din China ies la suprafaţă. Un deţinut a trimis în secret familiei un video din centrul de reeducare

Sursa foto: profimedia

Uigurii reprezintă în China o minoritate etnică turcească majoritar musulmană. Cei mai mulţi dintre ei locuiesc în regiunea autonomă Xianjing, unde, după estimări, s-ar afla aproximativ 11 milioane de etnici. Între unu şi trei milioane de uiguri au fost trimişi în centre de reeducare de către guvernul chinez, cea mai mare încarcerare a unei minorităţi etnico-religioase de la al Doilea Război Mondial.

Comunitatea internaţională a presat China să oprească persecuţia minorităţii uigure. Ţara a insistat încă de anul trecut că ar fi închis majoritatea centrelor de detenţie şi ar fi eliberat o mare parte din deţinuţi, dar noi rapoarte realizate de organizaţiile pentru respectarea drepturilor omului au descoperit dovezi contrare.

Un video trimis dintr-un centru de reeducare de către fost model de succes familiei sale, oferă o imagine terifiantă a condiţiilor precare şi inumane la care sunt supuşi deţinuţii uiguri. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici