Noi percheziţii la locuinţa din Braşov a lui Serghei Gorbunov

O echipă formată din mai mult de zece poliţişti au percheziţionat, luni după-amiază, aproape două ore, imobilul din Braşov unde locuia Serghei Gorbunov, de unde au ridicat câteva cutii şi pungi cu obiecte găsite în casă.

17 afișări
Imaginea articolului Noi percheziţii la locuinţa din Braşov a lui Serghei Gorbunov

Noi percheziţii la locuinţa din Braşov a lui Serghei Gorbunov

Poliţiştii au scotocit atât în casă, cât şi în curtea locuinţei de pe strada Cezar Boliac nr. 1, aflată la o distanţă de circa o sută de metri de sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Potrivit unor surse din Poliţie, după aproximativ două ore de percheziţii, timp în care au fost ridicate şi câteva dale din curtea casei şi s-a scotocit într-un depozit, poliţiştii au plecat cu câteva cutii şi plase cu obiecte ce ar putea folosi anchetei.

Aceasta nu este prima percheziţie în această locaţie. Poliţiştii au mai făcut o percheziţie sâmbătă, la o zi după audierea lui Gorbunov la Parchetul Curţii de Apel Braşov. Şi atunci, poliţiştii au plecat cu braţele încărcate cu pungi cu obiecte şi haine. Tot aici au fost găsite şi două arme, însă nu a fost confirmat dacă acestea au vreo legătură cu atacul de la casa de schimb valutar din centrul Braşovului.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Braşov au audiat, până în prezent, 65 de persoane în cazul atacului armat de la casa de schimb valutar din Braşov, soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a alteia, urmând ca audierile martorilor şi ale suspecţilor să continue.

În cursul zilei de luni, procurorii au audiat încă trei persoane, potrivit Ramonei Diaconu, purtător de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel. Serghei Gorbunov, principalul suspect în acest caz, a fost audiat la Parchet în 6 februarie, timp de aproximativ o oră, în calitate de martor. Gorbunov şi-a susţinut alibiurile, declarând anchetatorilor că în seara atacului se afla la sala de forţă, împreună cu alte aproximativ zece persoane.

Deşi a fost audiat ca martor, Gorbunov nu a fost exclus din cercul suspecţilor şi este posibil să mai fie audiat în zilele următoare, în funcţie de rezultatele anchetei, potrivit sursei citate.

După audierea lui Gorbunov, potrivit unor surse neoficiale, poliţiştii au percheziţionat un imobil de pe strada Cezar Boliac nr.1, locuinţă care ar fi fost frecventată de către acesta şi de alţi cetăţeni moldoveni. Potrivit aceloraşi surse, poliţiştii ar fi părăsit locuinţa cu câteva pungi cu obiecte şi haine. Tot în această locuinţă se presupune că au fost găsite două arme şi mai multe componente de arme, despre care nu se ştie dacă au sau nu vreo legătură cu dublul asasinat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel nu a confirmat, dar nici infirmat că au fost găsite arme în locuinţa lui Gorbunov.

În cursul zilei de luni, o echipă a IGPR va sosi la Braşov pentru declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov.

Inspectorii de la Bucureşti fac un control tematic la IPJ Braşov, privind managementul activităţii de investigaţii criminale, precum şi cu privire la reevaluarea procedurilor de lucru referitor la localizarea, identificarea, prinderea şi reţinerea persoanelor urmărite.

Citeşte şi

Gorbunov nu e exclus ca suspect în asasinatul de la Braşov

NUP pentru Serghei Gorbunov

Şeful IPJ Braşov şi alţi poliţişti, cercetaţi prealabil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici