Noi proceduri de obţinere a vizei pentru Marea Britanie

Ambasada britanică la Bucureşti anunţă că din 15 februarie intră în vigoare noi proceduri privind obţinerea vizei pentru Marea Britanie, aplicaţiile de viză formulate de cetăţeni din state terţe pe teritoriul României şi Bulgariei urmând să fie procesate la Varşovia.

65 afișări
Imaginea articolului Noi proceduri de obţinere a vizei pentru  Marea Britanie

Noi proceduri de obţinere a vizei pentru Marea Britanie (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Dată fiind cererea în creştere pentru vize de Marea Britanie, Guvernul de la Londra a reconsiderat modul de procesare a aplicaţiilor în Europa. Măsura, care are ca scop eficientizarea şi standardizarea procesului decizional, prevede că cererile de viză pentru Marea Britanie formulate de cetăţeni din state terţe aflaţi pe teritoriul României şi al Bulgariei vor fi procesate la Varşovia începând din data de 15 februarie.

"Pentru mai multă eficienţă şi pentru standardizarea procesului decizional, aplicaţiile de vize depuse de cetăţeni de alte naţionalităţi care se află pe teritoriul României şi Bulgariei vor fi procesate la Varşovia începând cu data de 15 februarie", informează Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, cei care doresc să aplice pentru o viză de Marea Britanie trebuie să completeze un formular on-line. Ulterior, este necesară o programare on-line la Secţia Vize a Ambasadei britanice la Bucureşti, pentru a depune documentele necesare şi pentru a fi luate amprentele digitale, conform procedurilor în vigoare.

Aplicaţiile vor fi trimise Secţiei Vize a Ambasadei britanice din Varşovia, pentru a fi verificate de către personalul de la securitate. Deciziile vor fi anunţate la Bucureşti în maximum cincisprezece zile lucrătoare şi înmânate aplicanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici