Noi proteste ale Vestelor Galbene la Strasbourg. Ce se întâmplă la Paris

Susţinătorii mişcării Vestele Galbene au organizat din nou proteste la Strasbourg, îndemnând oamenii din mai multe localităţi şi ţări să se alăture manifestaţiilor, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

1147 afișări
Imaginea articolului Noi proteste ale Vestelor Galbene la Strasbourg. Ce se întâmplă la Paris

Noi proteste ale Vestelor Galbene la Strasbourg. La Paris s-au impus restricţii

La Paris, poliţia a restricţionat accesul pe unele străzi din jurul Palatului Elysee şi au interzis manifestanţiilor să se adune pe Champs Elysees.

Autorităţile franze au avertizat, de asemenea, că ar putea exista incidente şi la alte manifestaţii care au loc în apropiera Senei şi Place de La Republique, care se află în estul Parisului.

Ultimele manifestaţii au fost organizate în contextul în care preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat noi politici prin care să dea un răspuns clar protetelor Vestele Galbene.

Mişcarea "vestele galbene" a izbucnit in noiembrie ca un protest impotriva impozitelor pe combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă la scară largă împotriva inegalităţii sociale şi a preşedintelui Macron. Numele său provine de la vestele fosforescente pe care automobiliştii din Franţa le ţin în maşinile lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici