Nouă trenuri au întârzieri de până la 195 de minute în Gara de Nord Bucureşti

Nouă trenuri au întârzieri de până la 195 de minute în Gara de Nord Bucureşti, acestea circulând cu restricţii de viteză pentru că la nivelul şinelor de cale ferată temperaturile ajung la minus 40 de grade Celsius, a anunţat, luni, Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA.

121 afișări
Imaginea articolului Nouă trenuri au întârzieri de până la 195 de minute în Gara de Nord Bucureşti

Nouă trenuri au întârzieri de până la 195 de minute în Gara de Nord Bucureşti (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Şapte trenuri care au ca destinaţie Gara de Nord din Capitală au înregistrat întârzieri. Cele mai mari întârzieri, de 195 şi 125 de minute, au fost înregistrate de trenurile 473 Budapesta - Bucureşti Nord, care a intrat cu întârziere la graniţă, şi 1632 Oradea - Bucureşti Nord, potrivit situaţiei înregistrate până la ora 10.30, prezentate de CFR Călători într-un comunicat de presă.

Trenul 1722, care circulă pe ruta Sibiu - Bucureşti Nord a avut o întârziere de 100 de minute, iar trenurile de pe rutele Constanţa - Bucureşti Nord şi Târgu Jiu - Bucureşti Nord, de câte 90 de minute. Şi trenul 14021 de pe ruta Braşov - Bucureşti Nord are o întârziere de 60 de minute, iar trenul 548 Bicaz - Bucureşti Nord, de 55 de minute.

Totodată, alte două trenuri care trebuiau să plece din Gara de Nord spre Constanţa şi Braşov înregistrează întârzieri de 80 şi, respectiv, 30 de minute. Trenul 1632-1 va pleca din Gara de Nord spre Constanţa cu 80 de minute mai târziu faţă de ora programată deoarece vine cu întârziere de la Oradea, a precizat CFR Călători.

"În prezent, viteza trenurilor care circulă pe raza judeţelor afectate de avertizarea cu cod galben de ger a fost adaptată la temperaturile foarte scăzute care se înregistrează la nivelul şinei şi care pot ajunge până la minus 40 de grade Celsius", a precizat sursa citată.

CFR Călători recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre modificările survenite în circulaţia trenurilor de călători în staţiile şi agenţiile CFR, la numărul de telefon 021/9521 sau la dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă din cadrul MTI, la numerele de telefon 021/9360 şi 021/318.66.09.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici