Noul ministru de Interne Marcel Vela susţine că, în judeţul Dolj, contractul de deszăpezire va expira începând cu 1 ianuarie

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a declarat că există o problemă în judeţul Dolj legată de lipsa unui acord cadru şi contractul subsecvent pentru deszăpezire, de la 1 ianurie. El a precizat că pentru sectoarele 2 şi 5 ale Capitalei contractele de deszăperire sunt în procedură de achiziţie.

494 afișări
Imaginea articolului Noul ministru de Interne Marcel Vela susţine că, în judeţul Dolj, contractul de deszăpezire va expira începând cu 1 ianuarie

Vela anunţă că, în judeţul Dolj, va expira contractul de deszăpezire, începând cu 1 ianuarie

„Legat de deszăpezire de autostrăzi şi drumuri naţionale a amintit domnul ministru, prin informaţiile şi raportările pe care le avem la prefecturi avem totuşi unele probleme la drumurile judeţene. Sunt în procedură de licitaţie pentru atribuirea de acord cadru de servicii consiliere judeţene Constanţa şi Galaţi şi pentru tot ceea ce ţine de contracte subsecvente judeţele Mehedinţi, Neamţ, Olt, Satu Mare, Teleorman, Tulcea şi Vrancea. Dar avem o problemă în judeţul Dolj care nu are acord cadru şi nici contract subsecvent pe drumurile judeţene începând cu 1 ianuarie. Informaţie pe care prefectul de la Dolj nu mi-a semnalat-o în videoconferinţa cu prefecţii, dar am aflat-o după aceea. Sper ca mâine să am un răspund de la preşedintele CJ Dolj cu privire la situaţia deszăpezirilor pe drumurile judeţene din Dolj începând cu 1 ianuarie”, a afirmat Marcel Vela, la comandamentul de iarnă de la Palatul Victoria.

„În municipiul Bucureşti, sectoarea 2 şi 5 se află în procedură de achiziţie a contractelor de deszăpezire şi a materialelor antiderapante. Contractele de la Bucureşti, de pe sectoarele 2 şi 5 sunt în început de contract nou. La traficul comunal, pe drumurile orăşeneşti şi municipale, fie se realizează prin forţe proprii, fie prin utilaje închiriate şi ca să facă economie UAT-urile au materialul antiderapant, fie chiar există contracte cu firme care asigură deszăpezirea”, a completat ministrul de Interne.

El a adăugat că MAI are posibilitatea să asigure intervenţia rapidă cu 55 de generatoare mari acolo unde ar putea apărea probleme în alimentarea cu energie electrică.

„Pe linia intervenţiilor IGSU există disponibilitatea Ministerului Afacerilor Interne cu cele 55 de generatoare mari care să asigure o intervenţie rapidă şi eficientă acolo unde există probleme cu alimentarea cu energie electrică. În zonele cu zăpezi abundente vor fi cele 30 de şenilate dispobile şi evident, în caz de nevoie, există cele 44 de autospeciale pentru multiple victime care sunt pregătite să intervină”, a explicat Vela.

De asemenea, ministrul a spus că 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină, iar Inspectoratul General de Aviaţie poate pune la dispoziţie elicoptere mari, în acelaşi scop.

„Pe fiecare tură sunt pregătiţi cam 5.000 de oameni care să intervină, doar pompieri 5.000. În total 26.000 şi evident, dacă sunt necazuri mai mari, intervine şi Jandarmeria şi Poliţia şi evident, sperăm să nu ajungem acolo, să solicităm şi Armată. Avem elicopterele mari de la Inspectoratul General de Aviaţie, care sunt disponibile în orice moment să fie ridicate de la sol, să intervină pe lângă cele ale Armatei, şi punctele de lucru disponibile pentru aterizarea şi decolarea în caz de urgenţă chiar în zona alpină”, a conchis Vela.

Ministrul Transporturi Lucian Bode, care a participat la comandamentul de iarnă, a amintit că instituţia pe care o conduce are o „colaborare cu IGPR, Direcţia Rutieră, cei de la CNAIR au încheiat un program de măsuri la nivel central şi cu serviciul de Poliţie Rutieră la nivelul fiecărui judeţ”.

Taguri:
vela,
dolj,
deszăpezire

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici