Noul preşedinte al CSM, Oana Hăineală, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai CE în marja MCV

Noul preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Oana Schmidt Hăineală, a avut o întrevedere, marţi, la Bruxelles cu oficiali ai Secretariatului General al Comisiei Europene, în marja Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), impus justiţiei române de către CE.

195 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte al CSM, Oana Hăineală, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai CE în marja MCV

Noul preşedinte al CSM, Oana Hăineală, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai CE în marja MCV (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Întâlnirea se înscrie în cadrul dialogului constant la nivel tehnic pe care îl purtăm cu reprezentanţii Comisiei Europene, în marja MCV, având în vedere proximitatea raportului de ţară", a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Oana Schmidt Hăineală, desemnată în 4 ianuarie, noul preşedinte al CSM.

Şeful CSM a precizat că s-a întâlnit cu secretarul general adjunct al CE, Michel Servoz, respectiv cu alţi trei reprezentanţi ai secretariatului tehnic.

"Astăzi, 15 ianuarie 2013, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Oana Schmidt Hăineală, a avut, la Bruxelles, o întrevedere cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, domnul Michel Servoz, precum şi cu reprezentanţi ai Secretariatului General", a precizat CSM, marţi seară, după ce, într-un comunicat anterior pe aceeaşi temă, se menţionase că Michel Servoz ar fi secretar general al Comisiei Europene.

În comunicat se mai arată că întrevederea se înscrie în cadrul dialogului constant purtat de Consiliul Superior al Magistraturii cu experţi ai Comisiei Europene, expresie firească a componentei "Cooperare" din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"S-au discutat recentele evoluţii privind îndeplinirea obiectivelor asumate de România în cadrul MCV, respectiv: consolidarea capacităţii instituţionale a Consiliului Superior al Magistraturii; operaţionalizarea Inspecţiei Judiciare ca instituţie cu personalitate juridică proprie şi independenţă operaţională; punerea în aplicare a noilor coduri; resursele umane alocate sistemului judiciar", s-a menţionat în acelaşi comunicat al CSM.

Potrivit cutumei, noua conducere a CSM, desemnată la începutul fiecărui an, merge la Bruxelles pentru a explica obiectivele urmărite în cadrul MCV.

În 10 ianuarie, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat că în acest moment nu este în plan trimiterea unei misiuni de experţi la Bucureşti pentru pregătirea raportului MCV care va fi publicat până la sfârşitul acestei luni.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că raportul MCV privind justiţia română va fi publicat în 30 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici