Video Nu mai ai voie să ieşi din casă decât pentru motive întemeiate sau cu adeverinţă

Ministrul de interne Marcel Vela a anunţat noi măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, cuprinse într-o ordonanţă militară, printre care interdicţii de circulaţie. Pentru a merge la serviciu ai nevoie să prezinţi o adeverinţă de serviciu sau trebuie să completezi o declaraţie pe propria răspundere. Interdicţiile de deplasare se aplică de duminică, 22 martie, ora 22.00.

25031 afișări

În intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomandă ca circulaţia persoanelor în afara casei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale, atunci când activitatea profesională este esenţială şi nu poate fi amânată sau desfăşurată de la distanţă;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor  şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
c) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Pe de altă parte, dacă vrei să ieşi din casă în intervalul orar 22.00 - 06.00, ai voie să o faci doar pentru motivele de mai sus.

În acest sens, trebuie să ai adeverinţă de la serviciu sau o declaraţie pe proprie răspundere care să cuprindă nume şi prenume, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici