#Protejaţi bătrânii  Video Număr record de apeluri la Telefonul Vârstnicului. Nevoile lor s-au schimbat în aceste vremuri grele

  • Telefonul Vârstnicului a înregistrat, în perioada 16 martie-6 aprilie, un număr record de apeluri
  • Bătrânii sună pentru sprijin moral, ajutor în gospodărie sau cumpărături
  • Operatorii îi sfătuiesc pe bătrâni să stea în case şi să se protejeze
  • Telefonul Vârstnicului 0800.460.001 poate fi apelat gratuit
181 afișări
Sunt vremuri grele pentru bătrâni. Unii dintre ei, condamnaţi la singurătate, găsesc singura alinare la celalalt capăt al firului, la Telefonul Vârstnicului. Încă de la decretarea stării de urgenţă, linia a înregistrat un număr record de apeluri. 

Roxana Molocea, coordonator Telefonul Vârstnicului: „Numărul total de apeluri primite depăşeşte 1.100 de interacţiuni, iar numărul de beneficiari noi a ajuns la peste 384 de persoane. În contextul actual, s-au modificat şi nevoile vârstnicilor”

Bătrânii sună atât pentru sprijin moral, cât şi pentru ajutor în gospodărie. 

„Principalele nevoi ale vârstnicilor sunt cumpărături livrate la domiciliu, au nevoie de sprijin material, cu precădere mâncare gătită la domiciliu sau au nevoie de o persoană care să-i ajute la activităţile de bază, la activităţile casnice. De asemenea, vârstnicii ne solicită sprijin moral.”

O doamnă în vârstă de 87 de ani, pe nume Dorina, este printre seniorii care găsesc întotdeauna sprijin la Telefonul Vârstnicului. „Locuieşte singură de foarte mult timp. În această perioadă, singurătatea este şi mai apăsătoare, pentru că nu mai poate ieşi nici până la magazinul de lângă bloc şi nici nu mai poate sta pe bancă, la aer. Colega mea Ioana, care o sună pentru socializare de mai bine de un an, a hotărât ca acum să o sune mai des. Povestesc despre ce reţete au mai gătit sau ce emisiuni au mai văzut.”

Telefonul Vârstnicului poate fi apelat gratuit. Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă în care se află un bătrân.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici