Numărul hectarelor de teren acoperite de ape în urma ploilor s-a dublat în judeţul Giurgiu

Numărul hectarelor de teren acoperite de ape în urma ploilor şi a revărsării unor râuri în judeţul Giurgiu s-a dublat, în ultimele ore, marţi seară fiind inundate 2.700 hectare de teren, 171 curţi şi grădini şi mai multe drumuri în 12 localităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

182 afișări
Imaginea articolului Numărul hectarelor de teren acoperite de ape în urma ploilor s-a dublat în judeţul Giurgiu

Numărul hectarelor de teren acoperite de ape în urma ploilor s-a dublat în judeţul Giurgiu

Ploaia torenţială, viiturile scurse de pe versanţi şi apele revărsate ale mai multor râuri continuă să provoace inundaţii în judeţul Giurgiu, unde în ultimele ore suprafeţele de teren acoperite de apă aproape s-au dublat, ajungând de la 1.400 de hectare inundate marţi dimineaţă la 2.700 de hectare acoperite de ape marţi seară.

Astfel, conform bilanţului inundaţiilor realizat la ora 21.30 de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu, în acest judeţ sunt inundate 1.072 hectare de teren agricol, 1.010 hectare de păşune şi 620 hectare de pădure. Apele revărsate ale râurilor Neajlov şi Dâmbovnic au provocat inundaţii în comunele: Iepureşti, Singureni, Călugăreni, Vânătorii Mici, Crevedia mare, Roata de Jos, Bucşani, Bulbucata şi Clejani.

În localităţi precum Letca Nouă, Hotarele şi Comana nu sunt cursuri de apă care să fi ieşit din matcă, însă cantităţile foarte mari de precipitaţii au produs băltiri în peste 150 de curţi şi pe sute de hectare de terenuri agricole. Numărul total al curţilor inundate este de 171 în cele 12 localităţi.

Viiturile au afectat de asemenea podeţe, trei drumuri comunale şi un drum forestier.

Conform CJSU Giurgiu, nu a fost necesară evacuarea localnicilor din comunele afectate de inundaţii, iar în cursul zilei de marţi pompierii au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din curţi inundate în localităţile Clejani, Hotarele, Vărăşti şi Comana.

Judeţul Giurgiu se află sub incidenţa unei avertizări cod galben valabilă pentru râul Argeş şi a unei avertizări cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice ale râurilor Neajlov, Sabar şi alte râuri mici din bazinul inferior al Argeşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici