O actriţă a slăbit de la 100 la 50 de kilograme pentru un rol

  • De la peste 100 de kilograme la numai 50, într-un interval de câteva luni.
  • O slăbire-record, cu jumătate din greutate, pentru actriţa chineză Jia Ling.
  • Există motive date de scenariu în spate, pentru rolul său din filmul King La Gun Tang, titlu internaţional Yolo, sensul fiind „doar o dată trăieşti”.
10587 afișări
Imaginea articolului O actriţă a slăbit de la 100 la 50 de kilograme pentru un rol

Slăbirea actriţei a stârnit discuţii aprinse în China, unde Jia Ling este faimoasă. Jia nu este doar actriţă, ci şi regizoare. Primul ei film, Hi Mom, a fost unul dintre cele mai mari succese la box office-ul chinez în 2021. O piaţă din ce în ce mai importantă, atât de mult încât, în ​​urmă cu trei ani, Jia a devenit regizoarea cu cele mai mari încasări din lume.

Yolo spune povestea unei femei singuratice, interpretată de Jia, care se apucă de box, după ce s-a simţit deconectată de societate. Dar, în timp ce Jia a subliniat că filmul nu este despre pierderea în greutate, transformarea fizică a dominat discuţiile despre film, după lansarea lui, la sfârşitul săptămânii trecute, înaintea sărbătorii de Anul Nou Lunar, perioadă propice pentru box office-ului chinez.

„Jia Ling a slăbit 110 kilograme”, „abdominalii lui Jia Ling” şi „Jia Ling este cu adevărat şocantă” sunt toate câteva hashtag-uri care au devenit tendinţe pe Weibo, Twitter-ul chinez. Mulţi au lăudat transformarea, dar alţi critici au acuzat-o că promovează „anxietatea corpului”.

Jia şi-a apărat decizia de a slăbi, spunând că nu este menită să promoveze un anumit tip de corp, ci să arate transformarea mentală şi fizică a personajului ei. „Sper că publicul va vedea că ea a devenit mai puternică, nu doar mai slabă”, a spus Jia într-un interviu acordat presei chineze. Nu este neobişnuit ca actorii profesionişti să piardă sau să ia în greutate pentru rolurile lor, dar există puţine exemple de actriţe care au întreprins o transformare atât de radicală în China.

După filmări, a mâncat napolitane de ciocolată

Jia a dat o explicaţie care depăşeşte scenariul de film, explicând senzaţia de enervare din cauza sentimentului că fizicul ei anterior o caracterizase, limitându-şi opţiunile. „Întotdeauna am oferit publicului o atmosferă fericită şi ei m-au simpatizat, aşa că, dacă mă îngraş, mi se pare drăguţ”, a spus ea. „A trebuit să fac publicul să mă privească diferit, să mă eliberez de imaginea mea anterioară şi să distrugă impresiile lor înrădăcinate despre mine”.

„Filmul nu are nimic de-a face cu pierderea în greutate şi are o legătură minimă cu boxul. Spune cum se regăseşte o persoană bună şi învaţă să se iubească pe sine”, a scris Jia într-o postare de lansare a filmului, când au început să circule imagini cu ea mult slăbită. „În noaptea în care am terminat filmările, am stat singură pe marginea patului şi am mâncat cinci pachete de 30 de napolitane de ciocolată”.

În China, actriţele se confruntă cu o presiune mare pentru a se conforma stereotipurilor legate de greutate. O altă vedetă, Huang Yi, a stârnit controverse în urmă cu câteva săptămâni, după ce şi-a înfăşurat 10 straturi de folie alimentară în jurul taliei ei, astfel încât să poată intra într-o rochie de bal pentru a participa la o prezentare de modă.

În ultimii ani, actorilor şi actriţelor li se cere să scoată în evidenţă valorile chineze. Bărbaţii sunt rugaţi să transmită virilitate, cerându-li-se să evite aspectul „efeminat”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici