O adolescentă de 16 ani a condus băută, a lovit o tânără pe trecerea de pietoni şi a părăsit locul accidentului

O adolescentă de 16 ani, din comuna vrânceană Nereju, este cercetată după ce, aflată la volanul unei maşini Daewoo a accidentat o tânără care traversa pe trecerea de pietoni, iar apoi a părăsit locul accidentului, poliţiştii stabilind ulterior că aceasta era sub influenţa băuturilor alcoolice.

130 afișări
Imaginea articolului O adolescentă de 16 ani a condus băută, a lovit o tânără pe trecerea de pietoni şi a părăsit locul accidentului

O adolescentă de 16 ani a condus băută, a lovit o tânără pe trecerea de pietoni şi a părăsit locul accidentului (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vrancea, accidentul a avut loc joi seară, pe o trecere de pietoni din municipiul Focşani.

"Accidentul a avut loc joi seară, la ora 23.40, când fata de 16 ani, din comuna Nereju, elevă la Liceul «Valeriu D Cotea» din municipiul Focşani, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo fără să aibă permis de conducere, a acroşat şi accidentat uşor o tânără de 24 ani, din comuna Vidra, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, semnalizat corespunzător", se arată în comunicatul IPJ Vrancea.

Ulterior, eleva a părăsit locul accidentului, însă a fost identificată de poliţişti şi testată cu aparatul alcooltest, care a arătat că minora consumase băutri alcoolice.

"Fata a părăsit iniţial locul accidentului, iar cu ocazia testării alcooltest a rezultat o valoare de 0,06 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat", se precizează în comunicat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele adolescentei pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea fără permis.

De asemenea, persoana care i-a dat autoturismul fetei s-a ales cu un dosar penal pentru încredinţarea maşinii unei persoane care nu are permis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici