O aeronavă militară a avut probleme tehnice în zbor, aterizând pe aeroportul Otopeni militar

O aeronavă militară de tip AN 26 a avut probleme tehnice în timpul zborului însă a aterizat fără probleme pe aeroportul Otopeni militar, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi militari.

18 afișări
Imaginea articolului O aeronavă militară a avut probleme tehnice în zbor, aterizând pe aeroportul Otopeni militar

O aeronavă militară a avut probleme tehnice în zbor, aterizând pe aeroportul Otopeni militar (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)

Aeronava care a aterizat pe aeroportul Otopeni a avut probleme tehnice la instalaţia hidraulică, cu pierdere de ulei la unul dintre motoare, comandantul oprind motorul şi procedând la aducerea navei la aterizare, informează MApN.

Ministerul precizează că evenimentul s-a produs marţi, "în jurul orei 13.00", când la o aeronavă AN 26, care executa un zbor de instrucţie, "a intervenit o problemă tehnică la instalaţia hidraulică, cu pierdere de ulei, la unul dintre motoare".

"Conform procedurilor, comandantul aeronavei a oprit motorul respectiv şi a procedat la aducerea la aterizare, în cel mai scurt timp, a aeronavei", se arată în precizările Ministerului.

Potrivit MApN, aterizarea s-a realizat în condiţii de deplină siguranţă pe Aeroportul Otopeni (Militar).

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauzele producerii incidentului, precizează ministerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici