O ambarcaţiune cu 6 adulţi şi 2 copii la bord, condusă de o femeie drogată, s-a răsturnat în Dunăre

  • O ambarcaţiune de agrement în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii s-a răsturnat în Dunăre, în zona cunoscută sub denumirea Cotul Pisicii, din Galaţi.
  • Poliţiştii au deschis dosar penal, pentru că cea care conducea barca ar fi consumat droguri.
6546 afișări
Imaginea articolului O ambarcaţiune cu 6 adulţi şi 2 copii la bord, condusă de o femeie drogată, s-a răsturnat în Dunăre

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul Transporturi Navale Galaţi au fost sesizaţi duminică seara prin intermediul unui apel la 112 că o barcă s-a răsturnat pe fluviul Dunărea, iar persoanele care se aflau în această ambarcaţiune se află în apă.

Anchetatorii s-au deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii şi au stabilit faptul că o ambarcaţiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greşite.

Toate persoanele purtau veste de salvare şi au reuşit să ajungă pe malul tulcean.

Femeia deţine permis de conducere ambarcaţiune clasa D şi a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanţe psihoactive.

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanţa Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval, precum şi pentru vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii de frontieră au acţionat cu ambarcaţiunea ONIX din dotare, recuperând din apele fluviului o persoană, iar celelalte au ajuns în siguranţă la mal.

Barca răsturnată a fost remorcată de către ambarcaţia Poliţiei de Frontieră până la malul tulcean al Dunării şi asigurată la 3 km aval de localitatea Grindu.

De asemenea, ISU Galaţi a informat despre producerea evenimentului Căpitănia Galaţi şi Poliţia Transporturi Navale Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici