O coaliţie de ONG-uri strânge semnături împotriva Legii vânătorii

Asociaţia Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (APCAPBC) a început o campanie de strângere de semnături împotriva Legii vânătorii care, în opinia activiştilor, în forma ei actuală permite vânătoarea în ariile protejate.

33 afișări
Imaginea articolului O coaliţie de ONG-uri strânge semnături împotriva Legii vânătorii

O coaliţie de ONG-uri strânge semnături împotriva Legii vânătorii (Imagine: Mediafax Foto)

"Proiectul de lege a vânătorii, în forma votată de Parlamentul României, permite vânătoarea în zone protejate. Proiectul a fost respins de două ori de Preşedinţie şi urmează să fie repus în discuţia Legislativului în septembrie. Ca urmare, APCAPBC şi Petrom, împreună cu partenerii lor, au declanşat o campanie de strângere de semnături pentru a descuraja unui nou vot pozitiv al parlamentarilor pentru acest proiect de lege. Publicul va putea semna petiţia până la sfârşitul lunii august", a declarat, marţi, în cadrul unei dezbateri pe tema unei Constituţii a ariilor protejate, liderul organizaţiei, Mircea Toma.

Toma a precizat că mizează pe participanţii la festivalul Stufstock din august pentru a aduna cât mai multe opinii contra proiectului de act normativ criticat.

"În perioada festivalului Stufstock, organizaţiile incluse în proiectul Constituţiei zonelor protejate vor dispune de facilităţi pentru a aduna semnături de la participanţii la concerte", a mai spus Toma.

Petiţia împotriva actualului proiect de lege a vânătorii poate fi semnată şi online, începând cu 21 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici