O conferinţă internaţională a donatorilor pentru Republica Moldova va fi organizată de Germania, Franţa şi România

O conferinţă internaţională a donatorilor pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă afluxului de refugiaţi ucraineni se va desfăşura pe 5 aprilie la Berlin, fiind organizată de Germania, Franţa şi România.

253 afișări
Imaginea articolului O conferinţă internaţională a donatorilor pentru Republica Moldova va fi organizată de Germania, Franţa şi România

"Va avea loc o Conferinţă a donatorilor pentru Republica Moldova, pe 5 aprilie, la Berlin. Republica Moldova este cea mai mică ţară învecinată cu Uniunea Europeană pe care trebuie să o ajutăm acum", a declarat luni seară Annalena Baerbock, ministrul german de Externe, cu ocazia unei reuniuni a Consiliului UE.

Conferinţa internaţională se va axa pe evaluarea situaţiei financiare a Republicii Moldova şi pe asistenţa necesară în contextul venirii refugiaţilor din Ucraina. "Trebuie să creăm condiţiile logistice necesare distribuirii refugiaţilor atât în Europa, cât şi dincolo de Atlantic. Colegii europeni au propus crearea de centre umanitare pentru distribuirea refugiaţilor", a precizat Annalena Baerbock, citată de publicaţia Bild.

Conform cotidianului Le Figaro, Conferinţa internaţională a donatorilor pentru Republica Moldova este organizată de Germania, Franţa şi România. La reuniunea Consiliului Uniunii Europene desfăşurată luni la Bruxelles a fost invitat şi ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici