O destinaţie foarte populară printre români se va redeschide după aproape doi ani

Insula indoneziană Bali va primi joi primul zbor direct care va transporta turişti străini după aproape doi ani

6185 afișări
Imaginea articolului O destinaţie foarte populară printre români se va redeschide după aproape doi ani

O destinaţie foarte populară printre români se va redeschide după aproape doi ani

Un zbor Garuda Indonesia de la Tokyo este programat să sosească astăzi în Bali, cu şase străini şi şase indonezieni la bord, a declarat Ida Ayu Indah Yustikarini, un oficial de la Biroul guvernamental de turism din Bali.

Deşi insula s-a deschis oficial pentru vizitatorii din China, Noua Zeelandă, Japonia şi alte câteva ţări la jumătatea lunii octombrie, de atunci nu au existat zboruri directe non-cargo, relatează Reuters.

Indonezia a declarat că repornirea zborurilor internaţionale este menită să stimuleze sectorul turistic, care reprezintă de obicei 54% din economia sa.

Cunoscută pentru surfing, temple, cascade şi viaţa de noapte, Bali a atras 6,2 milioane de vizitatori străini în 2019, anul dinaintea pandemiei de COVID-19. Întreaga ţară a înregistrat anul trecut doar 1,6 milioane de vizitatori străini, în scădere cu 61,57% faţă de 2020.

Cu toate acestea, Indonezia menţine cerinţe de carantină mult mai stricte decât vecinii săi din Asia de Sud-Est. Thailanda permite de marţi intrarea în ţară fără carantină pentru vizitatorii vaccinaţi, iar Filipine va face acelaşi lucru începând cu 10 februarie.

Turiştii vaccinaţi în Bali trebuie să stea în carantină între cinci şi şapte zile în hoteluri sau pe nave în largul mării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici