O dronă a căzut în curtea unui bărbat din Bistriţa-Năsăud

O dronă a căzut în curtea unui bărbat din Bistriţa-Năsăud, iar autorităţile încearcă să stabilească provenienţa sa, sugerând, însă, că nu este vorba despre o dronă care are legătură cu războiul din Ucraina.

10911 afișări
Imaginea articolului O dronă a căzut în curtea unui bărbat din Bistriţa-Năsăud

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru zbor neautorizat după ce au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, că a găsit duminică noaptea, în apropierea locuinţei, un aparat de zbor.

„În această seară (duminică - n.r.), poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinţei. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă”, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud.

Drona ar avea aproximativ un metru lungime şi nu ar avea inscripţii pentru a putea fi stabilită provenienţa sa.

Drona a căzut într-un şanţ, iar un tânăr de 20 de ani a observat-o. În jurul orei 20, după ce a terminat munca, ar fi luat-o de acolo. Abia când a ajuns cu ea acasă, la lumină, tânărul ar fi văzut că avea inscripţii din alfabetul chirilic şi un număr de înmatriculare. Atunci a sunat la poliţie şi au venit echipe complexe care au demarat verificările.

Drona nu pare să aibă, însă, legătură cu războiul din Ucraina.

Reprezentanţii Parchetului Militar Cluj au transmis că acest caz va fi preluat de Curtea Militara de la Bucureşti.

În urmă cu câteva zile, o dronă militară ucraineană din perioada sovietică a zburat peste trei ţări NATO (România, Ungaria şi Croaţia), prăbuşindu-se într-un parc din Zagreb, fără a provoca, însă, victime, scrie Monitorul Apărării.

La acel moment, preşedintele croat Zoran Milanovic a ridicat întrebări asupra incidentului: „Cum este posibil ca o aeronavă pe stil vechi să petreacă mai multe ore pe cer deasupra statelor membre NATO şi nimeni să nu observe acest lucru?”. Prin urmare, atât autorităţile croate, cât şi cele maghiare şi ucrainene au anunţat că vor demara investigaţii asupra incidentului.

România nu a anunţat, încă, demararea unor investigaţii în acest caz, însă a anunţat drona a zburat „un timp foarte scurt în spaţiul aerian naţional”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici