O echipă de la Liceul de Informatică Bucureşti, premiată la concursul ImagineEU organizat de Comisia Europeană

O echipă de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti a fost premiată la concursul de videoclipuri ImagineEU, organizat de Comisia Europeană.

374 afișări
Imaginea articolului O echipă de la Liceul de Informatică Bucureşti, premiată la concursul ImagineEU organizat de Comisia Europeană

Sursa foto: captură video Facebook / Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti

Comisia Europeană a decernat premiile din cadrul concursului ImagineEU pentru şcolile din învăţământul secundar. Trei echipe din Franţa, Italia şi România au fost premiate în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul central al Comisiei Europene.

Participanţii la concurs au fost invitaţi să vină cu idei care ar putea fi benefice cetăţenilor din întreaga UE, reflectând esenţa ”Iniţiativei cetăţeneşti europene”. Concursul a stârnit interes din partea elevilor din UE, în total fiind înscrise peste 400 de videoclipuri.

Una dintre cele trei echipe câştigătoare este alcătuită din 7 elevi de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti: Echipa a concurat cu „Platforma clubului de dezbatere rEUniON” – un mediu structurat destinat discuţiilor cu privire la Uniunea Europeană, promovând o înţelegere mai aprofundată a politicilor, provocărilor şi impactului acesteia.

”Conceptul nostru şi videoclipul câştigător, Platforma clubului de dezbatere rEUniON, este mai mult decât o idee. Este o credinţă care trebuie transformată în realitate. Ştim că putem face acest lucru cu sprijinul Uniunii Europene. Vrem să felicităm toate echipele participante pentru efortul lor deosebit pe tot parcursul primei şi celei de-a doua etape a acestui concurs european şi le invităm să se alăture Platformei rEUniON încă din momentul în care aceasta va fi lansată. Suntem mândri că suntem europeni şi ştim că, fără îndoială, comunicarea internaţională în rândul tuturor elevilor europeni este cea mai bună cale de urmat, către o Uniune Europeană echilibrată, sigură şi unită”, a arătat echipa elevilor de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici