O fată de 16 ani care cântărea 13 kilograme a fost internată în stare gravă la Bacău - VIDEO

O adolescentă de 16 ani dintr-o comună băcăuană, care cântărea 13 kilograme, a fost adusă în stare gravă la Spitalul de Pediatrie, după ce mama acesteia a chemat ambulanţa pe motiv că fata era răcită şi nu mai mâncase de o lună.

42 afișări
Imaginea articolului O fată de 16 ani care cântărea 13 kilograme a fost internată în stare gravă la Bacău - VIDEO

O fată de 16 ani care cântărea 13 kilograme a fost internată în stare gravă la Bacău (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Spitalului de Pediatrie Bacău, Aurelia Ţaga, fata a ajuns la spital plină de răni şi malnutrită, fiind internată la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă .

"Diagnosticul cu care a fost internată minora de 16 ani este de casexie, tetrapareză spastică, retard neuromotor sever şi escare fesiere. În acest moment ea este internată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru că necesită tratament de urgenţă sub supraveghere. Mama spune că nu a mai mâncat de o lună", a declarat directorul Spitalului de Pediatrie Bacău.

Conform unui comunicat emis de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău, fata care cântărea 13 kilograme se afla în îngrijirea mamei.

Cazul a fost descoperit miercuri seară de medici şi de asistenţii sociali ai DGASPC, în momentul în care mama fetei a chemat salvarea pe motiv că minora era răcită

"DGASPC a deschis o anchetă în aceeaşi zi. Mama minorei a declarat că de mai mult timp fata refuză mâncarea şi a răcit. Acesta este şi motivul pentru care a solicitat amulanţa", se arată în comunicatul DGASPC Bacău.

Directorul Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Bacău, Sorin Braşoveanu, a spus că în urma unei anchete preliminare s-a stabilit că vecinii şi autorităţile locale din satul unde locuia fata ştiau de situaţia minorei, însă nu au făcut nimic.

"Situaţia acestui copil este foarte gravă, şi, încă o dată, iese în evidenţă neimplicarea membrilor comunităţii, lipsa serviciilor primare şi a unui specialist în fiecare comună. Atât timp cât nu există niciun fel de răspundere administrativă sau penală a factorilor locali, din nefericire, la asemenea cazuri vom mai asista", a declarat Sorin Braşoveanu.

Conducerea DGASPC Bacău a decis ca după ce problemele medicale ale minorei vor fi soluţionate aceasta să fie ocrotită în unul din centrele sale.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici