O femeie cu o afecţiune gravă a mers la spital cu taxiul, să nu deranjeze ambulanţa „pentru o jenă”

O femeie în vârstă de 59 de ani, din Galata, judeţul Iaşi, care suferea de o afecţiune gravă, a mers la spital cu taxiul, să nu deranjeze ambulanţa „pentru o jenă”.

1198 afișări
Imaginea articolului O femeie cu o afecţiune gravă a mers la spital cu taxiul, să nu deranjeze ambulanţa „pentru o jenă”

Femeia a mers cu taxiul la spital, considerând că dacă sună la 112 ar deranja, spune prof. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU SMURD Iaşi.

În curtea spitalului femeia a făcut sincopă şi fractură maleolară.

După investigaţii, medicii au descoperit că femeia suferă de tromboembolism pulmonar masiv bilateral, o afecţiune gravă care poate duce la stop cardiorespirator.

„Acum e stabilă, conştientă şi internată în terapie intensivă cardiologie unde va fi tratată mai multe zile”, spune sursa citată.

Femeia nu a vrut să deranjeze ambulanţa pentru o jenă în piept care ascundea o patologie serioasă.

„Oamenii care într-adevăr ar trebui să sune la 112 se gândesc de două ori şi uneori aleg să nu deranjeze. Pentru ei sunt echipajele de urgenţă din prespital, nu pentru cei care au afecţiuni vechi cunoscute, care trebuie să vină la spital cu programare şi fără 112 sau pentru cei care sunt programaţi la internare de zi, sunt stabili şi după ce îşi pregătesc bagajul se gândesc că un taxi costă şi ambulanţa e gratis. Iar în UPU protocolul de triaj se aplică pe criterii medicale şi nu pe criteriul dacă ai venit cu ambulanţa o să te preia înaintea celorlalţi”, spune Diana Cimpoeşu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici