O femeie de 39 de ani a murit în timp ce era plimbată între SPITALE. Pentru că era aglomerat, personalul medical a chemat o ambulanţă să o ducă la altă unitate

Două anchete au loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi la Spitalul Militar din Sibiu, după ce o femeie de 39 de ani a murit, plimbată de la o Unitate de Primiri Urgenţe la alta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2092 afișări
Imaginea articolului O femeie de 39 de ani a murit în timp ce era plimbată între SPITALE. Pentru că era aglomerat, personalul medical a chemat o ambulanţă să o ducă la altă unitate

O femeie de 39 de ani a murit în timp ce era plimbată între SPITALE. Pentru că era aglomerat, personalul medical a chemat o ambulanţă să o ducă la altă unitate

Maria Ciorogar, femeia în vârstă de 39 de ani, din Sibiu, a murit după ce, în 28 decembrie s-a simţit rău şi, ajutată de membrii familiei, a mers la UPU Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe. Pentru că a fost aglomerat, femeia a plecat la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Militar, unde starea ei a devenit mai gravă, astfel că personalul medical a decis să cheme o ambulanţă, cu care femeia s-a reîntors la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean.

La scurt timp, însă, aceasta a murit.

Familia acuză că nu s-a intervenit prompt, astfel ca viaţa femeii să fie salvată.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a început o anchetă, după ce familia a cerut explicaţii.

”Este un caz regretabil, iar unitatea noastră înţelege durerea familiei. Precizăm însă că toţi pacienţii care se prezintă şi sunt înregistraţi la Unitatea de Primiri Urgenţe sunt investigaţi de personalul medical şi nimeni nu este trimis către alte unităţi spitaliceşti. Într-adevăr, poate exista un timp de aşteptare mai îndelungat, datorat adresabilităţii ridicate, UPU deservind pacienţii din întregul judeţ. Pacienta în discuţie a decis însă să părăsească UPU, din cauza aglomeraţiei, asumându-şi această hotărâre, fără a se înregistra. (...) Spitalul intenţionează să demareze o investigaţie pentru a clarifica toate aspectele acestui caz”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Todăriţă a spus că la registratura UPU există o singură fişă de prezentare, întocmită în momentul în care pacienta a fost retrimisă de la Spitalul Militar, unde a decis să se prezinte după ce a părăsit UPU Sibiu.

”Pacienta fost retrimisă la UPU a SCJU Sibiu de la CPU al Spitalului Militar, cu serviciul SMURD, în stare gravă. Medicii noştri au intervenit cu promptitudine, s-a încercat resuscitarea acesteia, dar pacienta nu a mai putut fi din păcate salvată, suferind un stop cardio-respirator”, a mai spus Todăriţă.

Şi la Spitalul Militar Sibiu a fost demarată o achetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici