O femeie din centrul de bătrâni din Poienile de sub Munte a fost opărită la duş de o infirmieră

O femeie de 82 de ani internată în centrul de bătrâni din comuna maramureşeană Poienile de sub Munte a fost opărită la duş de o infirmieră, în prezent fiind internată cu asuri la Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus, iar cazul este anchetat de Poliţie şi de Direcţia de Asistenţă Socială Maramureş.

50 afișări

Incidentul a avut loc în această săptămână, însă nu a fost dat publicităţii nici de Poliţie, nici de reprezentanţii DGASPC Maramureş, în a cărui subordine se află centrul de bătrâni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul DGASPC Maramureş, Nicolae Boitor, a declarat, sâmbătă, că a aflat de caz abia vineri seară.

Boitor a spus că s-a deplasat personal la Poienile de sub Munte pentru a se interesa de soarta bătrânei şi pentru a discuta cu angajaţii instituţiei de ocrotire.

"Am aflat că au fript-o pe bătrână. A fost dusă la duş şi, din cauza unui şoc termic, a suferit arsuri pe corp. Nu pot să spun cât de gravă este starea ei. Am mers cu ea la spitalul din Vişeu de Sus să o vadă un medic. Nu pot să spun ce anume s-a întâmplat. Am dispus să se facă o anchetă", a declarat Nicolae Boitor.

Acesta a spus că un angajat al direcţiei va începe luni un control mai detaliat, cazul fiind extrem de grav. El a declarat că din discuţiile avute vineri seară cu angajaţii nu a putut să se lămurească în legătură cu împrejurările în care s-a produs incidentul.

"Nu am reuşit să mă lămuresc cum s-a întâmplat, pentru că aseară (n.r. – vineri), când am discutat cu angajaţii, infirmierele erau foarte speriate", a spus Nicolae Boitor.

El a adăugat că luni, după ce va intra în posesia primelor concluzii ale anchetei interne, va decide măsurile care trebuie luate.

Poliţia a fost sesizată şi ea, iar în funcţiie de concluziile medicului legist ar putea începe cercetări pentru neglijenţă în serviciu.

Directorul Centrului de bătrâni din Poienile de sub Munte, Petrişor Zimbreanu, nu a utut fi contactat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici