Video O femeie din Tunisia a decedat, iar alte 11 prezintă simptome de intoxicare, la Arad (VIDEO)

Douăsprezece femei s-au intoxicat la Moneasa, dintre care una în vârstă de 25 de ani, a murit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Şase au fost internate la Spitalul Judeţean Arad, ulterior fiind preluate încă două de la un hotel din Moneasa.

2 afișări

Alte trei muncitoare cazate la acelaşi hotel au fost transportate la Spitalul Judeţean Arad, duminică seară, ridicând numărul victimelor, aparent intoxicate cu substanţe chimice, la 12.

Pacienţii prezintă tulburări respiratorii, convulsii şi nitriază, alte simptome decât cele relevate de o toxinfecţie alimentară.Trei echipaje ale serviciilor de ambulanţă Ineu şi Sebiş au acordat primul ajutor.

Cu toate eforturile depuse de medici, o femeie din grup a decedat, nerăspunzănd la manevrele de resuscitare.

Medicii spun că au recoltat probe toxicologice pentru depistarea substanţei cu care s-au intoxicat femeile, ei bănuind că este vorba de o substanţă de natură chimică.

Starea tuturor pacientelor internate este stabilă.

Poliţiştii şi procurorii criminalişti au început o anchetă, în timp ce Autoritatea de Sănătate Publică Arad a format o celulă de criză la sediul Spitalului Judeţean Arad, unde mai mulţi medici aflaţi în concediu au fost chemaţi la serviciu.

Femeile, originare din Tunisia, fac parte dintr-un grup de 40 de persoane cazate la un hotel din Moneasa, toate fiind muncitoare la fabrica Delphi din Ineu.

Ministerul Sănătăţii a fost sesizat, duminică, de Autoritatea de Sănătate Publică Arad în legătură cu apariţia acestui caz de intoxicaţie colectivă şi a dispus extinderea anchetei.

Potrivit conducerii MSP, Gabriela Ţârle, directorul ASP Arad, a explicat telefonic ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu (aflat în concediu - n.r.) că intoxicaţia este de altă natură decât cea alimentară.

ASP Arad a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, anchetă care va fi condusă de către directorul autorităţii de sănătate. De asemenea, ASP Arad a sesizat Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului Arad şi reprezentanţii Poliţiei.

Din primele cercetări, în afară de cele şapte victime, celelalte persoane din grup nu prezintă probleme de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Camelia Tuduce, a declarat că în cursul dimineţii de duminică, o echipă de criminalişti s-a deplasat la un hotel din Monasa, unde a fost găsit în cameră cadavrul unei tunisiene.

"Conform martorilor audiaţi, un grup de femei din Tunisia, care lucrau la o firmă din Ineu, au petrecut noaptea la discoteca hotelului în care erau cazate şi au consumat băuturi alcoolice şi răcoritoare. Una a a fost găsită moartă dimineaţă, iar la alte şase li s-a făcut rău şi au fost duse de urgenţă la spital", a declarat Camelia Tuduce.

Autorităţile sanitare arădene, Poliţia şi procurorii criminalişti continuă ancheta în acest caz, fiind aşteptate, luni, rezultatele autopsiei în cazul tunisiencei în vârstă de 25 de ani decedată. Rezultatele la analizele pentru probele prelevate de la celelalte 11 paciente vor fi cunoscute cel mai devreme marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici