O femeie s-a dat drept fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu şi a cerut bani milionarilor

O femeie este acuzată că s-a dat drept fostul ministru al Justiţiei, Rodica Stănoiu, şi a cerut bani unor persoane potente financiar, pe care le-a identificat în revista Forbes.

902 afișări
Imaginea articolului O femeie s-a dat drept fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu şi a cerut bani milionarilor

Sursa foto: Mediafax Foto

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie, acuzată de înşelăciune în formă continuată (cinci acte materiale).

„În fapt s-a reţinut că în perioada 4 iunie – 20 iunie 2023, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpata a indus în eroare un număr de cinci persoane fizice cunoscute ca având o situaţie materială bună (pe care le identifica din analizarea revistei Forbes), prin folosirea numelui Rodica Stănoiu şi a folosirii calităţii de fost ministru al justiţiei şi senator în Parlamentul României, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că se îngrijeşte de o persoană cu o situaţie financiară precară şi dizabilităţi psihice, are nevoie de bani pentru a putea locui în cotinuare într-un cămin studenţesc situat în mun. Bucureşti, cu consecinţa producerii unei pagube în valoare de 6.500 de lei în dauna a două persoane vătămate”, aratp procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În cazul celorlalte persoane vătămate nu au fost produse pagube.

Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sector 1 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici