O fetiţă de cinci ani a ajuns la spital cu sângerări şi leziuni în zona genitală. Există suspiciuni de viol

O fetiţă de cinci ani, din localitatea vrânceană Gugeşti, a ajuns, luni seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Pantelimon din Focşani, cu sângerări şi leziuni în zona genitală, existând suspiciuni că micuţa ar fi fost victima unui viol.

241 afișări

După ce a primit îngrijiri medicale, fetiţa a fost supusă unui control de către legişti, în urma acestuia neputându-se stabili dacă a fost violată deoarece leziunile pe care le avea nu le-au permis legiştilor să facă investigaţiile necesare.

Potrivit poliţiştilor, suspiciunile de viol asupra micuţei planează asupra concubinului mamei sale, Ionel Nicuşor, în vârstă de 51 de ani. Din primele informaţii, a reieşit că fetiţa a rămas acasă împreună cu tatăl ei mai multe zile, timp în care mama acesteia s-ar fi aflat internată la spital cu un alt copil.

Poliţiştii nu ştiu, deocamdată, dacă a fost vorba de viol sau de perversiuni sexuale şi aşteaptă rezultatul investigaţiilor făcute de medicii legişti.

"La data de 26 martie, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că P. C., de cinci ani, din comuna Gugeşti, ar fi fost victima unei infracţiuni sexuale. Minora a fost prezentată pentru examinare la Secţia UPU Focşani şi ulterior va fi prezentată la SML Vrancea în vederea examinării medico-legale, în funcţie de care se va face încadrarea juridică a faptei. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului de producere a evenimentului", se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Vrancea.

Fetiţa împreună cu bunica paternă au fost duse la Adăpostul Temporar pentru Copilul Abuzat din cadrul DGASPC Vrancea. Copila va fi dusă, din nou, miercuri dimineaţă, la Serviciul de Medicină Legală pentru un alt control în urma căruia să se stabilească dacă a fost sau nu violată.

"Acum, prioritatea la noi este acordarea de servicii aşa încât să fie asigurate nevoile medicale urgente pentru copil. A ajuns la noi înfometată, speriată, traumatizată şi... cu dureri. Trebuie să spun că niciodată nu am mai avut un asemenea caz. Au mai fost suspiciuni, în urmă cu câţiva ani chiar şi un abuz sexual confirmat, dar asupra unei fete de 16 ani. Fetiţa aceasta este traumatizată, nu înţelege ce i se întâmplă, pentru ea poate însemna o traumă chiar şi examinarea medicală... Mâine (n.r. - marţi) vom merge cu ea din nou pentru examenul medico-legal, dar până atunci îi vom acorda toate serviciile specializate de care are nevoie", a declarat Candrea Anca, şefa Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă (SIRU) al DGASPC Vrancea.

Poliţiştii vrânceni continuă cercetările în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici