O fetiţă din Rusia îndepărtată de familie pentru un desen pacifist îi scrie tatălui: Sunt bine, nu renunţa

Tatăl, condamnat la doi ani de închisoare pentru unele postări împotriva războiului, a scăpat de arestul la domiciliu.

2345 afișări
Imaginea articolului O fetiţă din Rusia îndepărtată de familie pentru un desen pacifist îi scrie tatălui: Sunt bine, nu renunţa

Povestea ei a străbătut lumea din Rusia şi s-a mutat, astăzi cuvintele ei vin printr-o scrisoare către tatăl ei, de care a fost despărţită din cauza poziţiilor pacifiste.

Maşa Moskaleva, 13 ani, care a fost internată într-o unitate de reabilitare pentru că a desenat un desen anti-război la şcoală anul trecut, la scurt timp după începerea invaziei ruse a Ucrainei, i-a scris tatălui ei, condamnat la doi ani de închisoare.

„Nu renunta. Încrede, sperp şi iubeşte pentru că, aşa cum mi s-a spus, doar cei care ştiu să aibă încredere, spera şi iubesc vor câştiga. Vreau să nu-ţi faci griji. Sunt bine. Te iubesc foarte mult şi ştiu că nu eşti de vină pentru nimic”, a adăugat Maşa, care va fi transferată la un orfelinat.

Maşa şi tatăl ei Alexei Moskalev, în vârstă de 54 de ani, locuiau în Yefremov, un oraş din regiunea Tula din Rusia. În urmă cu un an, profesorul de artă de la şcoala Maşei le ceruse tinerilor elevi să facă desene în sprijinul soldaţilor de pe frontul din Ucraina.

Însă, Maşa desenase un steag rusesc cu cuvintele „Nu războiului” şi unul ucrainean cu cuvintele „Glorie Ucrainei”, precum şi două rachete trase de ruşi asupra unei femei şi unei fete. Reacţia a fost imediată: profesorul alertase imediat serviciile de securitate FSB.

De atunci, tatăl şi fiica fuseseră chemaţi de mai multe ori de FSB. Fata a fost audiată singură, fără avocat. Casa lor a fost percheziţionată, iar bărbatul a fost şi bătut de poliţişti.

Fetiţa, de frică, nu a mai vrut să meargă la şcoală. S-au mutat într-un alt oraş, dar Maskalev fusese arestat, iar fiica sa trimisă într-o locaţie necunoscută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici