O gravidă în 5 luni a avortat singură în salonul maternităţii. Femeia a cerut ajutorul timp de două ore fără să fie auzită

O femeie de 34 de ani, care era însărcinată în cinci luni, spune că va depune plângere la Colegiul Medicilor împotriva medicilor şi asistentelor de la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, după ce a avortat spontan, ea solicitând, timp de două ore, ajutorul cadrelor medicale care nu au auzit-o.

1348 afișări
Imaginea articolului O gravidă în 5 luni a avortat singură în salonul maternităţii. Femeia a cerut ajutorul timp de două ore fără să fie auzită

O gravidă în 5 luni a avortat singură în salonul maternităţii (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Mama femeii spune că fiica ei a avortat singură, în salonul unde era internată, deşi ceruse ajutorul personalului medical pentru a fi preluată şi dusă în sala de naşteri.

"Fata mea, gravidă, are 34 de ani şi s-a internat sâmbătă dimineaţă, în Spitalul Judeţean Vâlcea, cu sângerări şi contracţii. În cursul nopţii, a început să sângereze abundent şi au apărut dureri înfiorătoare. Au strigat şi ea, şi colegele din salon după asistente mai bine de două ore, ca în final să piardă sarcina în salon, fără asistenţă medicală", a declarat mamna femeii.

Femeia de 34 de ani spune că a mai pierdut trei sarcini, astfel că de data aceasta a mers permanent la control, totul fiind în regulă până în seara de sâmbătă, când s-a internat.

"Vineri, după controlul periodic, am mers acasă fericită pentru că doctorul mi-a spus că sarcină evoluează bine, iar fătul este sănătos. Sâmbătă dimineaţă au apărut primele contracţii, iar când am ajuns la spital au apărut şi sângerările. Două ore am urlat de durere, ieşise capul copilului, nu ştiam ce să fac. Fetele din salon au strigat după ajutor, nu a venit nimeni. Eu cred că dormeau. Am avortat în pat, iar când au venit asistentele copilul meu plângea, l-au luat şi l-au băgat în congelator. Este inadmisibil, vom face plângere la Colegiul Medicilor", a spus femeia.

La rândul lor, medicii de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea spun că fătul de 400 de grame a trăit câteva minute, fiind prea mic pentru a supravieţui, şi precizează că a fost deschisă o anchetă internă în acest caz.

Conducerea spitalului spune că asistentele trebuia să supravegheze pacienta cu iminenţă de avort, iar medicul de gardă trebuie să explice de ce nu a dus gravida în sala de naşteri imediat ce au apărut primele sângerări.

"Fătul de 400 de grame era prea mic, a supravieţuit cinci minute, nu avea şansă de supravieţuire. Greşeala doctorului care era de gardă în noaptea respectivă a fost că nu a dus-o în sala de naşteri de la primele contracţii pentru a avorta în mediu aseptic. S-a început o anchetă internă în acest caz. O asistentă din cele trei de pe etaj trebuia să fie lângă gravidă. Le-am cerut notă explicativă, trebuie să ştim unde erau şi de ce nu au supravegheat gravida în intervalul 3.00 - 5.00. Vom şti în cel mai scurt timp ce s-a întâmplat şi vă vom informa", a declarat şeful Maternităţii Râmnicu Vâlcea, medicul Marian Stoica.

Şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea s-a sesizat în acest caz.

În prezent, femeia este în continuare internată la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, fiind în afara oricărui pericol.

Colegiul Medicilor Vâlcea a început cercetările în cazul femeii

Colegiul Medicilor Vâlcea a început cercetările în acest caz, după ce femeia de 35 de ani o depus o plângere în care reclamă faptul că "personalul medical de la secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea nu şi-ar fi făcut datoria", afirmă reprezentanţii instituţiei.

"Colegiul Medicilor din Vâlcea a început, marţi, cercetările cu privire la împrejurările în care a avut loc un avort spontan la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea. Este o plângere a unei femei de 35 de ani din Râmnicu Vâlcea care acuza faptul că personalul medical de la secţia obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean Râmnicu Vâlcea nu şi-ar fi făcut datoria în cazul sarcinii pe care o avea. Primele date arată că în 17 martie femeia a avut un avort spontan, fiind însărcinată în 26 de săptămâni, iar cercetarea continuă", a declarat Adrian Busu, jurist la Colegiul Medicilor Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici