O gravidă în 8 luni, arestată după o eroare de recunoaştere facială. Femeia va primi despăgubiri de milioane de dolari

Porcha Woodruff, în vârstă de 32 de ani, îşi ducea copiii la şcoală când şase poliţişti au încătuşat-o, iar după două săptămâni a născut.

1122 afișări
Imaginea articolului O gravidă în 8 luni, arestată după o eroare de recunoaştere facială. Femeia va primi despăgubiri de milioane de dolari

Porcha Woodruff, 32 de ani, însărcinată în opt luni, pleca casă pentru a-şi duce copiii la şcoală, când a văzut şase poliţişti în prag. Unul dintre ei o informase că este arestată. La vremea respectivă, femeia se gândise la o glumă: tocmai fusese acuzată de jaf armat şi furt de maşini. Nu glumeau.

Woodruff a fost victima unei erori de software care se referă la recunoaşterea facială: persoana greşită a dus-o la celulă fără să fi făcut nimic şi a achitat-o ​​cu doar două săptămâni înainte de a naşte.

Acum, femeia a decis să dea în judecată oraşul Detroit şi poliţia. Potrivit opiniei unor avocaţi audiaţi de presa americană, ea ar trebui să primească despăgubiri de milioane de dolari. Când a fost arestată şi şi-au dat seama că nu este o farsă, băieţii de 6 şi 12 ani au izbucnit în plâns văzându-şi mama luată cu cătuşe.

Woodruff fusese identificată comparând o fotografie făcută cu opt ani în urmă de poliţişti, când au oprit-o pentru că a condus cu permisul expirat, şi imaginile video analizate de software. Victima, care fusese jefuită de o femeie care îi luase şi maşina, văzuse fotografia Porchei, propusă de sistemul de recunoaştere facială, şi spusese: da, este ea. Dar nu era.

„Ar trebui să fie clar – spune femeia – că recunoaşterea facială nu trebuie considerată ca o dovadă pentru arestarea unei persoane”. Dar rigiditatea agenţilor s-a adăugat la eroarea algoritmului.

În timpul petrecut în centrul de detenţie, Woodruff a fost forţată să stea pe o bancă de beton timp de 11 ore, înainte de a fi eliberată pe o cauţiune de 100.000 de dolari.

Dusă de urgenţă la spital, a fost diagnosticată cu deshidratare severă, care i-ar fi putut pune în pericol sarcina. În timp ce se afla în spital, femeia a suferit şi un atac de panică.

Două săptămâni mai târziu a născut. Procesele iniţiate ar putea să o despăgubească pentru toată trauma trăită şi să îi garanteze ei şi familiei o existenţă mult mai liniştită. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici